Använda Smartskrivning och Smartsvar

Obs! Smartskrivning är tillgängligt på engelska, spanska, portugisiska och franska för användare med konton via jobbet eller skolan.Smartsvar är tillgängligt på engelska för Google Dokument och Presentationer.

Smartskrivning och Smartsvar ger inga svar och tillhandahåller kanske inte alltid korrekta uppgifter. För båda funktionerna används maskininlärning för att ge förslag.

Smartskrivning i Google Dokument, Presentationer, Kalkylark och Teckningar

Med Smartskrivning i Google Dokument, Presentationer, Kalkylark och Teckningar kan du skriva dokument snabbare och enklare.
Smartskrivning är även tillgängligt i kommentarer för Google Presentationer och Teckningar.

Aktivera och inaktivera Smartskrivning

1. Öppna en fil.
  2. Klicka på Verktygföljt avInställningar högst upp.
  3. Om du vill aktivera eller inaktivera Smartskrivning klickar du på Visa förslag från Smartskrivning.
  4. Klicka på OK.
Tips! Om du inaktiverar Smartskrivning i Google Dokument visas inte förslag från Smartskrivning i det primära redigeringsfönstret eller i kommentarer.Du kan inte stänga av Smartskrivning i Google Kalkylark.

Godkänn eller avvisa ett förslag

Så här godkänner du ett förslag i Smartskrivning:

• Tryck på tabbtangenten
  • Tryck på högerpil
  • För Android eller iOS: Svep åt höger över den föreslagna texten
Fortsätt skriva om du vill avvisa ett förslag i Smartskrivning.

Smartsvar i Google Dokument och Presentationer

Med Smartsvar i Google Dokument och Presentationer kan du spara tid på att svara på kommentarer.

Aktivera eller inaktivera Smartsvar

1. Öppna en fil.
  2. Klicka på Verktygföljt avInställningar högst upp.
  3. Om du vill aktivera eller inaktivera Smartsvar klickar du på Visa förslag på Smartsvar.
  4. Klicka på OK.

Tips! Om du inaktiverar Smartsvar visas inte förslag från Smartsvar i kommentarer.

Godkänna eller avvisa ett förslaget svar

Så här godkänner du ett Smartsvar-förslag:

• Klicka på förslaget
  • Fokusera på svarsrutan, gå med Tabb till förslaget och tryck på Retur
  • Följ upplästa anvisningar för att använda en skärmläsare

Om du vill avvisa ett förslag från Smartsvar skriver du något annat i svarsrutan.

Om maskininlärning

Eftersom modeller för språkförståelse inhämtar kunskap om världen automatiskt utifrån miljarder vanliga fraser och meningar kan de också återge mänskliga kognitiva fördomar. Att känna till detta är en bra början, och det pågår en diskussion om hur vi ska hantera det. Google strävar efter att skapa produkter som fungerar bra för alla, och vi undersöker aktivt strategier för att motverka oavsiktliga fördomar.