Smart Compose en Smart Reply gebruiken

Belangrijk: Smart Compose is beschikbaar in het Engels, Spaans, Portugees en Frans voor gebruikers met een werk- of schoolaccount. Smart Reply is beschikbaar in het Engels voor Google Documenten en Presentaties.

Smart Compose en Smart Reply bieden geen antwoorden en tonen mogelijk niet altijd feitelijk correcte informatie. Beide functies gebruiken machine learning om suggesties te geven.

Smart Compose in Google Documenten, Presentaties, Spreadsheets en Tekeningen

Gebruik Smart Compose in Google Documenten, Presentaties, Spreadsheets en Tekeningen om sneller en eenvoudiger documenten te schrijven.
Smart Compose is ook beschikbaar in reacties voor Google Presentaties en Tekeningen.

Smart Compose aan- of uitzetten

1. Open een bestand.
  2. Klik bovenaan op Extraen danVoorkeuren.
  3. Klik op Smart Compose-suggesties weergeven om Smart Compose aan of uit te zetten.
  4. Klik op OK.
Tip: Als je Smart Compose uitzet in Google Documenten, worden er geen Smart Compose-suggesties weergegeven in het hoofdbewerkingsvenster en in de reacties. Je kunt Smart Compose niet uitzetten in Google Spreadsheets.

Een suggestie accepteren of afwijzen

Als je een Smart Compose-suggestie wilt accepteren, doe je het volgende:

• Druk op de Tab-toets.
  • Druk op de pijl-rechts.
  • Voor Android of iOS: Veeg naar rechts over de voorgestelde tekst.
Ga door met typen als je een Smart Compose-suggestie wilt afwijzen.

Smart Reply in Google Documenten en Presentaties

Met Smart Reply in Google Documenten en Presentaties kun je sneller reacties beantwoorden.

Smart Reply aan- of uitzetten

1. Open een bestand.
  2. Klik bovenaan op Extraen danVoorkeuren.
  3. Klik op Smart Reply-suggesties weergeven om Smart Reply aan of uit te zetten.
  4. Klik op OK.

Tip: Als je Smart Reply uitzet, worden er geen Smart Reply-suggesties getoond bij reacties.

Een voorgesteld antwoord accepteren of afwijzen

Doe het volgende om een Smart Reply-suggestie te accepteren:

• Klik op de suggestie.
  • Klik op het antwoordvak, gebruik de Tab-toets om naar de suggestie te gaan en druk op Enter.
  • Als je een schermlezer gebruikt, volg je de gesproken instructies.

Als je een Smart Reply-suggestie wilt afwijzen, typ je iets anders in het antwoordvak.

Over machine learning

Modellen voor het begrijpen van taal gebruiken miljarden veelgebruikte woordgroepen en zinnen om automatisch iets over de wereld te leren. Om die reden kunnen ze ook cognitieve vooroordelen weerspiegelen. Het is goed om dit te beseffen en de discussie over hoe we hiermee moeten omgaan is nog in volle gang. Google doet er alles aan om producten te maken die voor iedereen goed werken en verricht actief onderzoek naar onbedoelde vooroordelen en strategieën om deze tegen te gaan.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.