Brug Skriveassistent og Smartsvar

Vigtigt! Skriveassistent er tilgængelig på engelsk, spansk, portugisisk og fransk for brugere med konti via deres arbejde eller skole. Smartsvar er tilgængeligt på engelsk til Google Docs og Slides.

Skriveassistent og Smartsvar giver ikke svar og leverer måske ikke altid faktuelt korrekte oplysninger. Begge funktioner anvender maskinlæring til at give dig forslag.

Skriveassistent i Google Docs, Slides, Sheets og Tegninger

Med Skriveassistent i Google Docs, Slides, Sheets og Tegninger kan du nemmere og hurtigere skrive din tekst.
Skriveassistent er også tilgængelig i kommentarer til Google Slides og Tegninger.

Aktivér eller deaktiver Skriveassistent

1. Åbn en fil.
  2. Øverst på siden skal du klikke på Værktøjerefterfulgt afPræferencer
  3. Du kan aktivere eller deaktivere Skriveassistent ved at klikke på Vis forslag fra Skriveassistent.
  4. Klik på OK.
Tip! Hvis du deaktiverer Skriveassistent i Google Docs, vises der ikke forslag fra Skriveassistent i det primære redigeringsvindue eller i kommentarer. Du kan ikke deaktivere Skriveassistent i Google Sheets.

Acceptér eller afvis et forslag

Sådan accepterer du et forslag fra Skriveassistent:

• Tryk på Tab-tasten
  • Tryk på højre piletast
  • På Android eller iOS: Stryg til højre over den foreslåede tekst
Du kan afvise et forslag fra Skriveassistent ved at skrive videre.

Smartsvar i Google Docs og Slides

Du kan bruge Smartsvar i Google Docs og Slides for at spare tid, når du besvarer kommentarer.

Aktivér eller deaktiver Smartsvar

1. Åbn en fil.
  2. Øverst på siden skal du klikke på Værktøjerefterfulgt afPræferencer
  3. Du kan aktivere eller deaktivere Smartsvar ved at klikke på Vis Smartsvar-forslag.
  4. Klik på OK.

Tip! Hvis du deaktiverer Smartsvar, vises Smartsvar-forslag ikke for kommentarer.

Acceptér eller afvis et foreslået svar

Sådan accepterer du et Smartsvar-forslag:

• Klik på forslaget
  • Fokuser på svarfeltet, gå til forslaget ved hjælp af Tab-tasten, og tryk på Enter
  • Følg talevejledningen, hvis du bruger en skærmlæser

Du kan afvise et Smartsvar-forslag ved at skrive noget andet i svarfeltet.

Om maskinlæring

Eftersom modeller for naturlig sprogforståelse anvender milliarder af almindelige udtryk og sætninger til automatisk at lære om verden, kan modellerne også afspejle menneskers kognitive forvrængninger. Det er en god idé at være opmærksom på dette, og håndteringen af problemet diskuteres løbende. Google bestræber sig på at skabe produkter, der fungerer godt for alle, og vi undersøger aktivt utilsigtet forvrængning og strategier til afhjælpning af problemet.