Hitta ett okänt värde med Goal Seek

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Om du känner till resultatet du behöver från en formel kan du använda Goal Seek för att hitta det saknade värdet som behövs för att uppnå det.

Du kan till exempel använda Goal Seek för att

• göra en nollpunktsanalys för ett företag
  • ta reda på vilken poäng du behöver på nästa test för att få det totalbetyg du vill ha.

Hitta dina målvärden genom att installera tillägget Goal Seek i Google Kalkylark. Det här tillägget är bara tillgängligt på engelska.

Läs om hur du installerar tillägg.

Hitta ett målvärde

1. På datorn öppnar du Google Kalkylark.
  2. Klicka på  Tillägg And then  Tillägg för Goal SeekAnd then Öppna högst upp.
  3. Fyll i kalkylarket med de värden du har och formeln du behöver lösa.
  4. Klicka på cellen som innehåller formeln.
  5. Klicka på Fånga markerad cell Cell border till höger bredvid Ange cell.
  6. Under Värde anger du önskat målvärde.
  7. Klicka på cellen med det okända värde du vill hitta.
  8. Till höger, bredvid Genom att ändra cell, klickar du på Fånga markerad cell Cell border.
  9. Klicka på Lös.

Läs mer om skript och tillägg

Tilläggen omfattas av tilläggsvillkoren för Google Apps Script.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.