Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Een onbekende waarde bepalen met Goal Seek

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Als het gewenste resultaat van een formule bekend is, kun je met Goal Seek de ontbrekende waarde bepalen waarmee je dit resultaat bereikt.

Je kunt Goal Seek bijvoorbeeld gebruiken om:

• een break-evenanalyse voor een bedrijf uit te voeren,
  • erachter te komen welk cijfer je voor je volgende toets moet halen om een bepaald gemiddelde voor dat vak te halen.

Als je doelwaarden wilt bepalen, installeer je de add-on Goal Seek in Google Spreadsheets. Deze add-on is alleen beschikbaar in het Engels.

Meer informatie over hoe je add-ons installeert

Een doelwaarde bepalen

1. Open Google Spreadsheets op je computer.
  2. Klik bovenaan op Uitbreidingen And then Goal Seek Add-on And then Open (Openen).
  3. Vul in de spreadsheet de beschikbare waarden in en de formule waarmee je de ontbrekende waarde wilt bepalen.
  4. Klik op de cel met de formule.
  5. Klik aan de rechterkant naast 'Set cell' (Ingestelde cel) op 'Capture selected cell' (Geselecteerde cel gebruiken) Celrand.
  6. Geef onder 'To value' (Gewenste waarde) de doelwaarde op die je wilt bereiken.
  7. Klik op de cel waarvoor je de waarde wilt bepalen.
  8. Klik aan de rechterkant naast 'By changing cell' (Te wijzigen cel) op 'Capture selected cell' (Geselecteerde cel gebruiken) Celrand.
  9. Klik op Solve (Oplossen).

Meer informatie over scripts en add-ons

Add-ons vallen onder de aanvullende voorwaarden van Google Apps Script.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.