UNICODEMERKKI-funktio (UNICHAR)

Palauttaa lukua vastaavan Unicode-merkin. Tämä funktio tukee sekä UTF-8- että UTF-16-merkistöön kuuluvien merkkien palauttamista.

UNICODEMERKKI-funktion osat

UNICODEMERKKI(luku)

Osa Kuvaus
luku Pakollinen. Luku, joka muunnetaan Unicode-merkiksi. Luvun on oltava suurempi kuin 0.

Esimerkkikaavat

Esimerkki 1: UNICODEMERKKI(68) palauttaa merkin D

Esimerkki 2: UNICODEMERKKI(307) palauttaa merkin \u0133, joka voi näkyä muodossa ij

Huomioitavaa

• Jos luku on 0, funktio palauttaa #VALUE-virheen.
  • Jos luku ei vastaa mitään Unicode-merkkiä, funktio palauttaa #VALUE-virheen.
  • On mahdollista, että funktion palauttama merkki muuttuu ajan kuluessa, kun Unicode-merkistöä tarkennetaan.

Esimerkkejä

Tulos funktiolla =UNICODEMERKKI(68)

A B
1 D
2

Tulos funktiolla =UNICODEMERKKI(307)

A B
1 ij
2

Aiheeseen liittyvät funktiot

• UNICODEUNICODE-funktio palauttaa tekstin ensimmäisen merkin Unicode-koodin desimaalilukuna.