JAKAUMAN.VINOUS.POP-funktio (SKEW.P)

JAKAUMAN.VINOUS.POP-funktio laskee koko populaatiota esittävän data-aineiston vinouden. Vinous kuvaa data-aineiston symmetriaa keskiarvoon nähden.

JAKAUMAN.VINOUS.POP-funktion osat

JAKAUMAN.VINOUS.POP(arvo1; arvo2)

Osa Kuvaus
arvo1 Data-aineiston ensimmäinen arvo tai väli.
arvo2 Muut data-aineistoon sisällytettävät arvot tai välit.

Huomioitavaa

• Vaikka JAKAUMAN.VINOUS.POP-funktion argumenttien maksimimääräksi ilmoitetaan 30, Google Sheets tukee funktiolle ääretöntä argumenttimäärää.
  • Jos arvo-argumentteja on annettu alle kaksi. JAKAUMAN.VINOUS.POP antaa #DIV/0!-virheilmoituksen.
  • arvo-argumenteissa kohdatut tekstit jätetään huomiotta.
  • Positiivinen vinous merkitsee, että jakauma on keskiarvon oikealle puolelle vino, kun taas negatiivinen vinous merkitsee vasemmalle vinoa jakaumaa. Jakauma on sitä symmetrisempi, mitä lähempänä nollaa vinouskerroin on.

Esimerkkejä

A B
1 arvo
2 2
3 5
4 8
5 13
6 10
7 18
8 23
9 26
10
11
12 Tulos Kaava
13 0,2763070768 =JAKAUMAN.VINOUS.POP(A2:A9)
14 0,4621754338 =JAKAUMAN.VINOUS.POP(A2:A9; 30; 40)

Aiheeseen liittyvät funktiot

• JAKAUMAN.VINOUS: Laskee data-aineiston vinouden, joka kuvaa data-aineiston symmetriaa keskiarvoon nähden.
  • VARPA: Laskee varianssin koko populaation perusteella. Tekstin arvo on 0.
  • VARP: Laskee varianssin koko populaation perusteella.
  • VARA: Laskee varianssin otoksen perusteella. Tekstin arvo on 0.
  • VAR: Laskee varianssin otoksen perusteella.
  • KESKIHAJONTAPA: Laskee keskihajonnan koko populaation perusteella. Tekstin arvo on 0.
  • KESKIHAJONTAP: Laskee keskihajonnan koko populaation perusteella.
  • KURT: Laskee data-aineiston huipukkuuden, joka kuvaa aineiston muotoa, etenkin huipun terävyyttä.
  • TVARIANSSIP: Palauttaa tietokannan taulukonomaisesta matriisista tai väliltä valitun koko populaation varianssin SQL-kyselyn kaltaisella kyselyllä.
  • TVARIANSSI: Palauttaa tietokannan taulukonomaisesta matriisista tai väliltä valitun populaatio-otoksen varianssin SQL-kyselyn kaltaisella kyselyllä.
  • TKESKIHAJONTAP: Palauttaa tietokannan taulukonomaisesta matriisista tai väliltä valitun koko populaation keskihajonnan SQL-kyselyn kaltaisella kyselyllä.
  • TKESKIHAJONTA: Palauttaa tietokannan taulukonomaisesta matriisista tai väliltä valitun populaatio-otoksen keskihajonnan SQL-kyselyn kaltaisella kyselyllä.
  • OIKAISTU.NELIÖSUMMA: Laskee poikkeamien neliöiden summan otoksen perusteella.
  • KESKIPOIKKEAMA: Laskee datan keskimääräisten poikkeamien suuruuden data-aineiston keskiarvosta.