Funksjonen PERMUTASJONA (PERMUTATIONA)

PERMUTASJONA-funksjonen returnerer antallet permutasjoner for en gruppe objekter (med erstatning) som velges fra et totalt antall objekter. Matematisk tilsvarer dette å opphøye det totale antallet objekter i antallet objekter som blir valgt.

Delene i funksjonen PERMUTASJONA

PERMUTASJONA(antall; antall_valgte)

Del Beskrivelse
antall Obligatorisk. Det totale antallet objekter å velge mellom.
antall_valgte Obligatorisk. Antallet objekter som skal velges blant antallet. Må være mindre enn eller lik antallet.

Merknader

• Begge argumentene avkortes til heltall.
  • Hvis antallet er null, returnerer PERMUTASJONA en #NUM-feil.

Eksempler

Resultat for A1=PERMUTASJONA(3; 2), A2=PERMUTATIONA(3,2; 2), A3=PERMUTASJONA(3; 2,4).

Merk: Alle funksjonene returnerer samme resultat på grunn av avkorting.

A B
1 PERMUTASJONA Formel
2 99 =PERMUTASJONA(3; 2)
3 9
4 9 =PERMUTASJONA(3,2; 2,3)

Beslektede funksjoner

• PERMUTER: Returnerer antall måter å velge et antall objekter på, fra et sett med objekter av en gitt størrelse, med hensyn til rekkefølge.
  • KOMBINASJON: Funksjonen KOMBINASJON returnerer antallet måter å velge et antall objekter på fra et sett med objekter av en gitt størrelse.
  • KOMBINASJONA: KOMBINASJONA-funksjonen returnerer antallet måter å velge et antall objekter på fra et sett med objekter av en gitt størrelse, inkludert måter å velge samme objekt flere ganger på (også kalt valg med erstatning).
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.