Functie PERMUTATIE.A (PERMUTATIONA)

De functie PERMUTATIE.A retourneert het aantal permutaties voor de selectie van een groep objecten (met vervanging) uit een totaal aantal objecten. Wiskundig gezien staat dit gelijk aan het verhogen van het totale aantal objecten naar het aantal objecten dat wordt gekozen.

Onderdelen van de functie PERMUTATIE.A

PERMUTATIE.A(getal; aantal_gekozen)

Onderdeel Beschrijving
getal Vereist. Het totale aantal objecten waaruit wordt gekozen.
aantal_gekozen Vereist. Het aantal objecten dat moet worden gekozen uit 'getal'. Dit moet kleiner zijn dan of gelijk zijn aan 'getal'.

Opmerkingen

• Beide argumenten worden afgekapt tot gehele getallen.
  • Als 'getal' nul is, retourneert PERMUTATIE.A de foutwaarde #NUM.

Voorbeelden

Resultaat voor A1=PERMUTATIE.A(3; 2), A2=PERMUTATIE.A(3,2; 2) en A3= PERMUTATIE.A(3; 2,4).

Opmerking: Alle functies retourneren hetzelfde resultaat als gevolg van het afkappen.

A B
1 PERMUTATIE.A Formule
2 99 =PERMUTATIE.A(3; 2)
3 9
4 9 =PERMUTATIE.A(3,2; 2,3)

Gerelateerde functies

• PERMUTATIES: Retourneert het aantal manieren om een aantal objecten te kiezen uit een groep met een bepaald aantal objecten, rekening houdend met de volgorde.
  • COMBINATIES: Retourneert het aantal manieren om een aantal objecten te kiezen uit een groep met een bepaald aantal objecten.
  • COMBIN.A: The COMBINA function returns the number of ways to choose some number of objects from a pool of a given size of objects, including ways to choose the same object multiple times (also known as choosing with replacement).
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.