SEQUENCE-funktio

SEQUENCE-funktio palauttaa taulukon, jossa on peräkkäisiä lukuja, kuten 1, 2, 3, 4.

SEQUENCE-funktion osat

SEQUENCE(rivit; sarakkeet; alkamisarvo; askel)

Osa Kuvaus
rivit Pakollinen. Palautettavien rivien määrä
sarakkeet Valinnainen. Palautettavien sarakkeiden määrä. Jos arvo jätetään tyhjäksi, palautettavassa taulukossa on 1 sarake.
alkamisarvo Valinnainen. Luku, josta lukujono alkaa. Jos arvo jätetään tyhjäksi, lukujono alkaa luvusta 1.
askel Valinnainen. Määrä, jolla kukin luku lukujonossa kasvaa/vähenee. Jos arvo jätetään tyhjäksi, lukujono kasvaa 1 numero kerrallaan.

Esimerkkikaavat

Esimerkki 1: SEQUENCE(2)

Esimerkki 2: SEQUENCE(2; 3)

Esimerkki 3: SEQUENCE(2; 3; 3; 2)

Esimerkki 4: SEQUENCE(2; 3; 10; -1)

Huomioitavaa

Jos sarakkeet jätetään tyhjäksi, tulostaulukko on pystysuuntainen luettelo. Jos tarvitset vaakasuuntaisen luettelon, määritä rivien arvoksi 1 ja määritä sarakkeet. Vaihtoehtoisesti voit transponoida pystysuoran tuloksen.

Tulos funktiolla A1=SEQUENCE(2)

A B
1 1
2 2

Tulos funktiolla A1= SEQUENCE(2; 3)

A B C
1 1 2 3
2 4 5 6
3

Tulos funktiolla A1= SEQUENCE(2; 3; 3; 2)

A B C
1 3 5 7
2 9 11 13
3

Tulos funktiolla A1= SEQUENCE(2; 3; 10; -1)

A B C
1 10 9 8
2 7 6 5
3 4 3 2

Aiheeseen liittyvät funktiot

• YKSIKKÖM: YKSIKKÖM-funktio palauttaa yksikkömatriisin, jonka koko on mitta x mitta.
  • RANDARRAY: RANDARRAY-funktio luo taulukon satunnaisluvuista 0–1.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.