Funktionen SEQUENCE

Funktionen SEQUENCE returnerer en række fortløbende tal, f.eks. 1, 2, 3, 4.

Dele af funktionen SEQUENCE

SEQUENCE(rækker, kolonner, start, trin)

Del Beskrivelse
rækker Obligatorisk. Det antal rækker, der skal returneres
kolonner Obligatorisk. Det antal kolonner, der skal returneres. Hvis den returnerede matrix er udeladt, har den én kolonne.
start Obligatorisk. Det tal, sekvensen skal starte fra. Hvis det udelades, starter sekvensen fra 1.
trin Obligatorisk. Beløbet til at hæve/sænke hvert tal i sekvensen. Hvis det udelades, stiger sekvensen med 1.

Eksempel på formler

Eksempel 1: SEQUENCE(2)

Eksempel 2: SEQUENCE(2, 3)

Eksempel 3: SEQUENCE(2, 3, 3, 2)

Eksempel 4: SEQUENCE(2, 3, 10, -1)

Noter

Hvis kolonner udelades, vil den resulterende matrix være en lodret liste. Hvis der er brug for en vandret liste, skal du enten angive rækker som 1 eller transponere det lodrette resultat.

Resultat for A1=SEQUENCE(2)

A B
1 1
2 2

Resultat for A1= SEQUENCE(2, 3)

A B C
1 1 2 3
2 4 5 6
3

Resultat for A1= SEQUENCE(2, 3, 3, 2)

A B C
1 3 5 7
2 9 11 13
3

Resultat for A1= SEQUENCE(2, 3, 10, -1)

A B C
1 10 9 8
2 7 6 5
3 4 3 2

Relaterede funktioner

• MENHED: Funktionen MENHED returnerer en enhedsmatrix i størrelsesdimensionen x-dimension.
  • RANDARRAY: Funktionen RANDARRAY genererer en række tilfældige tal mellem 0 og 1.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.