Functie RRI

De functie RRI retourneert het rentepercentage dat nodig is om een investering een bepaalde waarde in een opgegeven aantal perioden te laten bereiken.

Onderdelen van de functie RRI

RRI(aantal_perioden; huidige_waarde; toekomstige_waarde)

Onderdeel Beschrijving
aantal_perioden Vereist. Het aantal perioden.
huidige_waarde Vereist. De huidige waarde van de investering.
toekomstige_waarde Vereist. De toekomstige waarde van de investering.

Opmerkingen

• Alle waarden moeten positief zijn. Aantal_perioden en huidige_waarde moeten groter dan 0 zijn.
  • Als toekomstige_waarde 0 is, is de geretourneerde rente -1 (-100%).

Voorbeelden

RRI Formule
-0,1083343751 =RRI(10,5; 10; 3)
0,2599210499 =RRI(3; 2; 4)
-1 =RRI(1; 10; 0)

Gerelateerde functies

• PDUUR: De functie PDUUR retourneert het aantal perioden dat nodig is om een investering een bepaalde waarde te laten bereiken bij een opgegeven rente.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.