Funksjonen PERSENTIL.EKS (PERCENTILE.EXC)

PERSENTIL.EKS-funksjonen returnerer verdien for en gitt persentil av et datasett, bortsett fra 0 og 1.

Delene i PERSENTIL.EKS-funksjonen

PERSENTIL.EKS(data; persentil)

Del Beskrivelse
data Matrisen eller området som inneholder datasettet som skal vurderes.
persentil Persentilen som skal få verdien sin innenfor «data» beregnet og returnert.

Eksempelformler

PERSENTIL.EKS(A2:A100;0;33)

PERSENTIL.EKS(A2:A100;A2)

Merknader

• Verdien som returneres av PERSENTIL.EKS, er ikke nødvendigvis med i «data», da denne funksjonen interpolerer mellom verdier for å beregne alfapersentilen.
  • Persentilen må være mellom 0 og 1 (ikke inkludert 0 og 1).
  • I motsetning til PERSENTIL.INK beregner PERSENTIL.EKS persentilen basert på et persentilområde som ikke inkluderer 0 og 1.

Eksempler

A B
1 data persentil
2 15 0,15
3 20 0,4
4 35 0,5
5 40 0,8
6 50 0,9

A B C D
1 Persentil Resultat Formel Forklaring
2 0,15 #NUM! =PERSENTIL.EKS(A2:A6; B2) Returnerer #NUM!-feilen fordi interpolasjon ikke kan utføres.
3 0,4 26 =PERSENTIL.EKS(A2:A6; B3) Utføres som forventet.
4 0,5 35 =PERSENTIL.EKS(A2:A6; B4) Utføres som forventet.
5 0,8 48 =PERSENTIL.EKS(A2:A6; B5) Utføres som forventet.
6 0,9 #NUM! =PERSENTIL.EKS(A2:A6; B6) Returnerer #NUM!-feilen fordi interpolasjon ikke kan utføres.

Beslektede funksjoner

• PERSENTIL: Returnerer verdien for en bestemt persentil av et datasett.
  • KVARTIL: Returnerer verdien nærmest en angitt kvartil av et datasett.
  • MEDIAN: Returnerer medianverdien i et numerisk datasett.
  • KVARTIL.EKS: KVARTIL.EKS-funksjonen returnerer verdien som er nærmest en gitt kvartil av et datasett, bortsett fra 0 og 4.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.