Functie PERCENTIEL.EXC (PERCENTILE.EXC)

De functie PERCENTIEL.EXC retourneert de waarde voor een opgegeven percentiel van een dataset, 0 en 1 niet inbegrepen.

Onderdelen van de functie PERCENTIEL.EXC

PERCENTIEL.EXC(gegevens; percentiel)

Onderdeel Beschrijving
gegevens De matrix of het bereik met de dataset die wordt gebruikt.
percentiel Het percentiel waarvan de waarde in 'gegevens' wordt berekend en geretourneerd.

Voorbeeldformules

PERCENTIEL.EXC(A2:A100;0,33)

PERCENTIEL.EXC(A2:A100;A2)

Opmerkingen

• De waarde die wordt geretourneerd door PERCENTIEL.EXC hoeft niet altijd een element van 'gegevens' te zijn, omdat deze functie interpoleert tussen waarden om het alfa-percentiel te berekenen.
  • Het percentiel moet een waarde tussen 0 en 1 zijn (beide waarden niet inbegrepen).
  • In tegenstelling tot PERCENTIEL.INC berekent PERCENTIEL.EXC een percentiel op basis van een percentielbereik waarin 0 en 1 niet zijn inbegrepen.

Voorbeelden

A B
1 gegevens percentiel
2 15 0,15
3 20 0,4
4 35 0,5
5 40 0,8
6 50 0,9

A B C D
1 Percentiel Resultaat Formule Uitleg
2 0,15 #NUM! =PERCENTIEL.EXC(A2:A6; B2) Retourneert de foutwaarde #NUM! omdat interpoleren niet mogelijk is.
3 0,4 26 =PERCENTIEL.EXC(A2:A6; B3) Wordt uitgevoerd zoals bedoeld.
4 0,5 35 =PERCENTIEL.EXC(A2:A6; B4) Wordt uitgevoerd zoals bedoeld.
5 0,8 48 =PERCENTIEL.EXC(A2:A6; B5) Wordt uitgevoerd zoals bedoeld.
6 0,9 #NUM! =PERCENTIEL.EXC(A2:A6; B6) Retourneert de foutwaarde #NUM! omdat interpoleren niet mogelijk is.

Gerelateerde functies

• PERCENTIEL: Retourneert de waarde voor een bepaald percentiel van een gegevensset.
  • KWARTIEL: Geeft een waarde die het dichtst bij een opgegeven kwartiel van een gegevensset ligt.
  • MEDIAAN: Retourneert de mediaanwaarde in een numerieke gegevensset.
  • KWARTIEL.EXC: De functie KWARTIEL.EXC retourneert de waarde die het dichtst bij een opgegeven kwartiel van een dataset ligt, 0 en 4 niet inbegrepen.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.