PROSENTTIPISTE.ULK-funktio (PERCENTILE.EXC)

PROSENTTIPISTE.ULK-funktio palauttaa annetun data-aineiston prosenttipisteen arvon. 0 ja 1 eivät sisälly.

PROSENTTIPISTE.ULK-funktion osat

PROSENTTIPISTE.ULK(data; prosenttipiste)

Osa Kuvaus
data Huomioitavan data-aineiston sisältävä jono tai väli.
prosenttipiste Prosenttipiste, jonka arvo data-argumentissa lasketaan ja palautetaan.

Esimerkkikaavat

PROSENTTIPISTE.ULK(A2:A100; 0,33)

PROSENTTIPISTE.ULK(A2:A100; A2)

Huomioitavaa

• PROSENTTIPISTE.ULK-funktion palauttama arvo ei välttämättä esiinny data-aineistossa, sillä funktio laskee alfa-prosenttipisteen interpoloimalla arvojen välillä.
  • Prosenttipisteen on oltava 0–1. Raja-arvot eivät sisälly.
  • Eri kuin PROSENTTIPISTE.SIS, sillä PROSENTTIPISTE.ULK laskee prosenttipisteen prosenttipisteväliltä, johon 0 ja 1 eivät sisälly.

Esimerkkejä

A B
1 data prosenttipiste
2 15 0,15
3 20 0,4
4 35 0,5
5 40 0,8
6 50 0,9

A B C D
1 Prosenttipiste Tulos Kaava Selitys
2 0,15 #NUM! =PROSENTTIPISTE.ULK(A2:A6; B2) Palauttaa #NUM!-virheen, koska interpolointi ei ole mahdollista.
3 0,4 26 =PROSENTTIPISTE.ULK(A2:A6; B3) Toimii kuten tarkoitettu.
4 0,5 35 =PROSENTTIPISTE.ULK(A2:A6; B4) Toimii kuten tarkoitettu.
5 0,8 48 =PROSENTTIPISTE.ULK(A2:A6; B5) Toimii kuten tarkoitettu.
6 0,9 #NUM! =PROSENTTIPISTE.ULK(A2:A6; B6) Palauttaa #NUM!-virheen, koska interpolointi ei ole mahdollista.

Aiheeseen liittyvät funktiot

• PROSENTTIPISTE: Palauttaa annetun data-aineiston prosenttipisteen arvon.
  • NELJÄNNES: Palauttaa data-aineiston määritetyn kvartiilin lähimmän arvon.
  • MEDIAANI: Palauttaa numeerisen data-aineiston mediaaniarvon.
  • NELJÄNNES.ULK: NELJÄNNES.ULK-funktio palauttaa data-aineiston tietyn kvartiilin lähimmän arvon. 0 ja 4 eivät sisälly.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.