De functie PDUUR

De functie PDUUR retourneert het aantal perioden dat nodig is om een investering een bepaalde waarde te laten bereiken bij een opgegeven rente. Wiskundig gezien is PDUUR = (log (toekomstige waarde) - log (huidige waarde))/(log (1 + rente)).

Onderdelen van de functie PDUUR

PDUUR(rente; huidige_waarde; toekomstige_waarde)

Onderdeel Beschrijving
rente Vereist. De rente waarmee de investering elke periode groeit.
huidige_waarde Vereist. De huidige waarde van de investering.
toekomstige_waarde Vereist. De gewenste toekomstige waarde van de investering.

Opmerkingen

Alle waarden moeten positief en groter dan 0 zijn.

Voorbeelden

PDUUR FORMULE
1,817059493 =PDUUR(0,25; 10; 15)
3,600511394 =PDUUR(0,75; 2; 15)

Gerelateerde functies

• RRI: De functie RRI retourneert het rentepercentage dat nodig is om een investering een bepaalde waarde in een opgegeven aantal perioden te laten bereiken.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.