YKSIKKÖM-funktio (MUNIT)

YKSIKKÖM-funktio palauttaa yksikkömatriisin, jonka koko on mitta x mitta. Tämän funktion tulos on matriisi, jonka muoto on seuraava:

1 0 …  0

0 1 ... 0

0 0 … ...

0 0 … 1

YKSIKKÖM-funktion osat

YKSIKKÖM(mitta)

Osa Kuvaus
mitta Pakollinen. Yksikkömatriisin koko. Mitan on oltava kokonaisluku, joka on suurempi kuin nolla.

Esimerkkikaavat

Esimerkki 1:  YKSIKKÖM(1)

Esimerkki 2: YKSIKKÖM(3)

Huomioitavaa

Jos koko on pienempi kuin 1, YKSIKKÖM palauttaa #VALUE-virheen.

Esimerkkejä

Tulos kaavalla A1=YKSIKKÖM(1)

A
1 1
2

Tulos kaavalla A1= YKSIKKÖM(3)

A B C
1 1 0 0
2 0 1 0
3 0 0 1

Aiheeseen liittyvät funktiot

• MKERRO: Laskee kahden taulukkoina tai väleinä määritetyn matriisin tulon.
  • RANDARRAY: RANDARRAY-funktio luo taulukon satunnaisluvuista 0–1.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.