Funktionen MENHED

Funktionen MENHED returnerer en enhedsmatrix i størrelsesdimensionen x-dimension. Resultatet af denne funktion er en formularmatrix:

1 0 …  0

0 1 ... 0

0 0 … ...

0 0 … 1

Dele af funktionen MENHED

MENHED(dimension)

Del Beskrivelse
dimension Obligatorisk. Størrelsen på enhedsmatrixen. Dimensionen skal være et heltal, der er større end nul.

Eksempel på formler

Eksempel 1:  MENHED(1)

Eksempel 2: MENHED(3)

Noter

Hvis dimensionen er mindre end 1, returnerer MENHED en #VALUE-fejl.

Eksempler

Resultat for A1=MENHED(1)

A
1 1
2

Resultat for A1= MENHED(3)

A B C
1 1 0 0
2 0 1 0
3 0 0 1

Relaterede funktioner

• MPRODUKT: Beregner matrixproduktet af to matricer, der er angivet som matrixer eller områder.
  • RANDARRAY: Funktionen RANDARRAY genererer en række tilfældige tal mellem 0 og 1.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.