Funktionen RIGHTB

Funktionen RIGHTB returnerar den högra delen av en sträng upp till ett visst antal byte.

Delar av en RIGHTB-funktion

RIGHTB(string, num_of_bytes)

Del Beskrivning
string Strängen från vilken den högra delen returneras.
num_of_bytes (Valfritt) Antal tecken som returneras från den vänstra sidan av 'string'.

Anmärkningar

• RIGHTB returnerar samma värde som RIGHT om inmatningssträngen bara innehåller tecken med en byte.
  • num_of_bytes måste vara större än eller lika med noll.
  • Om num_of_bytes är större än längden på texten i byte returnerar LEFRIGHTBTB all text.
  • Om num_of_bytes utelämnas antas det vara 1.

Exempel

A B C
1 Ingång Formel Utdata
2 Aeñ =RIGHTB(A2, 2)
3 Aeñ =RIGHT(A3,2)
4 熊本 =RIGHTB(A4, 2)
5 熊本 =RIGHT(A5,2) 熊本

Relaterade funktioner

• MIDB:Funktionen MIDB returnerar en del av en sträng som börjar vid ett visst tecken och upp till ett angivet antal byte.
  • LEFTB: Funktionen LEFTB returnerar den vänstra delen av en sträng upp till ett visst antal byte.
  • LENB: Funktionen LENB Returnerar längden på en sträng i byte.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.