Functie RECHTSB (RIGHTB)

De functie RECHTSB retourneert het rechtergedeelte van een tekenreeks tot een bepaald aantal bytes.

Onderdelen van de functie RECHTSB

RECHTSB(tekenreeks; aantal_bytes)

Onderdeel Beschrijving
tekenreeks De tekenreeks waaruit het rechterdeel wordt geretourneerd.
aantal_bytes (Optioneel) Het aantal bytes dat vanaf de linkerkant van 'tekenreeks' wordt geretourneerd.

Opmerkingen

• RECHTSB retourneert dezelfde waarde als RECHTS als de invoer voor 'tekenreeks' alleen uit tekens van één byte bestaat.
  • aantal_bytes moet groter zijn dan of gelijk zijn aan nul.
  • Als aantal_bytes groter is dan de lengte van de tekst in bytes, wordt alle tekst door RECHTSB geretourneerd.
  • Als aantal_bytes is weggelaten, wordt aangenomen dat dit 1 is.

Voorbeelden

A B C
1 Invoer Formule Uitvoer
2 Aeñ =RECHTSB(A2; 2)
3 Aeñ =RECHTS(A3;2)
4 熊本 =RECHTSB(A4; 2)
5 熊本 =RECHTS(A5;2) 熊本

Gerelateerde functies

• DEELB:De functie DEELB retourneert een deel van een tekenreeks vanaf een opgegeven teken tot een bepaald aantal bytes.
  • LINKSB: De functie LINKSB retourneert het linkerdeel van een tekenreeks tot een bepaald aantal bytes.
  • LENGTEB: De functie LENGTEB retourneert de lengte van een tekenreeks in bytes.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.