OIKEAB-funktio (RIGHTB)

OIKEAB-funktio palauttaa merkkijonon oikeanpuoleisen osan, jonka koko määritetään tavuina.

OIKEAB-funktion osat

OIKEAB(merkkijono; tavujen_määrä)

Osa Kuvaus
merkkijono Merkkijono, jonka oikeanpuoleinen osa palautetaan
tavujen_määrä (Valinnainen) Merkkijonon oikealta puolelta palautettavien tavujen lukumäärä

Huomioitavaa

• OIKEAB palauttaa saman arvon kuin OIKEA, jos annetussa merkkijonossa on vain yksitavuisia merkkejä.
  • tavujen_määrä-argumentin on oltava suurempi tai yhtä suuri kuin nolla.
  • Jos tavujen_määrä on suurempi kuin tekstin pituus tavuina, OIKEAB palauttaa koko tekstin.
  • Jos tavujen_määrä jätetään pois, se on oletuksena 1.

Esimerkkejä

A B C
1 Syöte Kaava Lopputulos
2 Aeñ =OIKEAB(A2; 2)
3 Aeñ =OIKEA(A3; 2)
4 熊本 =OIKEAB(A4; 2) ?
5 熊本 =OIKEA(A5; 2) 熊本

Aiheeseen liittyvät funktiot

• POIMI.TEKSTIB:POIMI.TEKSTIB-funktio palauttaa merkkijonon osion, joka alkaa tietystä merkistä ja jonka koko määritetään tavuina.
  • VASENB: VASENB-funktio palauttaa merkkijonon vasemmanpuoleisen osan, jonka koko määritetään tavuina.
  • PITUUSB: PITUUSB-funktio palauttaa merkkijonon pituuden tavuina.