De functie GAMMA

De functie GAMMA retourneert de gammafunctie die wordt geëvalueerd voor de opgegeven waarde.

Onderdelen van de functie GAMMA

GAMMA(getal)

Onderdeel Beschrijving
getal De invoer voor de gammafunctie. De natuurlijke logaritme van GAMMA (getal) wordt geretourneerd.
Het getal moet positief zijn.

Voorbeeldformules

SOM(A1:A10)

Som(1;2;3;4)

SOM(B1:B5;10)

Opmerkingen

GAMMA wordt voor bepaalde soorten analyse gebruikt en staat zelden op zichzelf.

Voorbeelden

A B
1 Resultaat Formule
2 11,6317284 =GAMMA(4,5)
3 2 =GAMMA(3)

Gerelateerde functies

• GAMMA.LN: Retourneert de logaritme van een opgegeven gammafunctie met grondtal e (Euler-getal).
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.