De functie COVARIANTIE.S

De functie COVARIANTIE.S berekent de covariantie van een dataset, waarbij de dataset een steekproef van de totale populatie is.

Onderdelen van de functie COVARIANTIE.S

COVARIANTIE.S(gegevens_y;gegevens_x)

Onderdeel Beschrijving
gegevens_y Het bereik dat de matrix van afhankelijke gegevens voorstelt.
gegevens_x Het bereik dat de matrix van onafhankelijke gegevens voorstelt.

Voorbeeldformules

SOM(A1:A10)

SOM(1;2;3;4)

SOM(B1:B5;10)

Opmerkingen

• Tekst in de waarde-argumenten wordt genegeerd.
  • Positieve covariantie betekent dat de onafhankelijke gegevens en de afhankelijke gegevens tegelijk veranderen in dezelfde richting.
  • Negatieve covariantie betekent dat ze veranderen in tegengestelde richting. Als de ene groter wordt, wordt de andere kleiner. De grootte van de covariantie is moeilijk te interpreteren.

Voorbeelden

A B
1 gegevens_1 gegevens_2
2 2 4
3 5 3
4 7 6
5 1 1
6 8 5
7
8
9 Covariantie Formule
10 4,65 =COVARIANTIE.S(A2:A6;B2:B6)
11 7 =COVARIANTIE.S({1,3};{-1,6})

Gerelateerde functies

• COVARIANTIE: Berekent de covariantie van een gegevensset.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.