Overstappen van Excel naar Spreadsheets

Gegevens beheren

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Op deze pagina

Basistaken uitvoeren

" "

De meeste basistaken werken hetzelfde in Spreadsheets als in Microsoft Excel, zoals:

• Rijen en kolommen verplaatsen.
  • Rijen en kolommen toevoegen of verwijderen.
  • Functies toevoegen (de functienamen zijn hetzelfde).
  • Spreadsheets afdrukken.
  • Gegevens kopiëren en plakken.

Een rij markeren en verplaatsen.

Gegevens zoeken

" "

Excel:
Zoeken en selecteren

Spreadsheets:
Zoeken en vervangen

Optie 'Zoeken en selecteren', waarbij 'Vervangen' is gemarkeerd, in versie 2013.

Excel 2013

De optie 'Vervangen' onder 'Zoeken en selecteren' in versie 2010.

Excel 2010

1. Open een spreadsheet in Spreadsheets. Klik op Bewerkenand thenZoeken en vervangen.

2. Voer naast Zoeken de tekst of getallen in die u wilt vinden.
  3. Voer de nieuwe gegevens in naast Vervangen door.
  4. Kies naast Zoeken de bladen waarin u wilt zoeken.
  5. (Optioneel) Selecteer aanvullende opties om de zoekopdracht te verfijnen.
    U kunt hoofdlettergevoelig zoeken, exacte overeenkomsten zoeken, reguliere expressies gebruiken of zoeken in formules.
  6. Kies een optie om de gegevens te vervangen:
    • Als u instanties een voor een wilt vervangen, klikt u op Zoekenand thenVervangen.
    • Als u alle instanties wilt vervangen, klikt u op Alles vervangen.

U vindt 'Zoeken en vervangen' onder 'Bestand' in het menu.

Wijzigingen in gegevens bekijken

" "

Excel:
Wijzigingen bijhouden

Spreadsheets:
Versiegeschiedenis

Opties om wijzigingen bij te houden, inclusief 'Wijzigingen markeren', in versie 2013.

Excel 2013

Instellingen voor de functie om wijzigingen bij te houden in versie 2010.

Excel 2010

In de versiegeschiedenis staat wie er wijzigingen heeft aangebracht (en wanneer) in een
spreadsheet.

1. Open het bestand in Spreadsheets.
  2. Klik op Bestand and then Versiegeschiedenis and then Versiegeschiedenis bekijken.

Activiteitoverzicht

In het activiteitoverzicht staat wie er op een spreadsheet heeft gereageerd of het heeft bewerkt, verplaatst of
gedeeld.

1. Open Drive en klik op een spreadsheet om deze te selecteren.
  2. Klik rechtsboven op Details weergeven .
  3. Klik op Activiteit.

De versiegeschiedenis bevat de datum en tijd.

Het delen van gegevens beperken

" "

Spreadsheets: opties voor delen beperken

1. Klik op Delen in een spreadsheet waarvan u de eigenaar bent.
  2. Klik op Geavanceerd.
  3. Vink een of beide vakjes aan:
    • Voorkomen dat bewerkers toegangsrechten wijzigen en nieuwe mensen toevoegen
    • Opties voor downloaden, afdrukken en kopiëren uitschakelen voor reageerders en kijkers
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.
  5. Klik op Gereed.

Spreadsheet met verschillende instellingen, beperkt tot verschillende mensen.

Sneltoetsen gebruiken

" "

Spreadsheets: de volledige lijst met sneltoetsen bekijken

1. Open Spreadsheets.
  2. Druk in Windows en Chrome OS op Ctrl + /.
  3. Druk op een Mac op ⌘ + /.

Zie Sneltoetsen voor Google Spreadsheets voor meer informatie.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.