Overstappen van Microsoft Excel naar Spreadsheets

Overzicht: Verschillen tussen Spreadsheets en Excel

Wilt u meer uit Google-apps halen op het werk of op school?  Meld u aan voor een kosteloze proefperiode voor Google Workspace
" "

" "

Nu u bent overgestapt van Microsoft Excel naar Google Workspace, gaat u leren hoe u Google Spreadsheets kunt gebruiken als uw nieuwe spreadsheetprogramma.

Wat u nodig heeft:
" " 10 minuten
Account Google Workspace-account

Spreadsheets gebruiken: web (sheets.google.com)Android of iOS
" "

Opmerking: Vergelijkingen zijn gebaseerd op Microsoft Office versie 2010, 2013 en 2016.

In Microsoft Excel In Spreadsheets*
Samenwerken in Excel voor het web In realtime samenwerken in Spreadsheets
Delen met Excel voor het web of een gedeelde werkmap Rechtstreeks delen vanuit Spreadsheets
Automatisch opslaan met SharePoint of OneDrive Automatisch opslaan in Drive
Versies beheren met 'Geschiedenis' of 'Versiegeschiedenis' in OneDrive Versies beheren met versiegeschiedenis
Formules toevoegen en 'Formule automatisch aanvullen' gebruiken
voor suggesties
Formules toevoegen en formulesuggesties gebruiken die worden weergegeven terwijl u tekst invoert
Macro's opnemen of VBE gebruiken Macro's opnemen of Google Apps Script gebruiken
Filters maken Filters en filterweergaven maken
Aanbevolen draaitabellen invoegen of handmatig een draaitabel maken Handmatig draaitabellen maken of deze automatisch laten maken met 'Verkennen'
Handmatig diagrammen maken Handmatig diagrammen maken of deze automatisch laten maken met 'Verkennen'
Meldingen instellen in OneDrive Meldingen instellen in Spreadsheets

*De instructies voor Spreadsheets zijn alleen bij gebruik op het web.

Inhoudsopgave

Deel 1: Spreadsheets openen

1.1 Spreadsheets gebruiken op uw apparaten
1.2 (Optioneel) Meerdere Google-accounts toevoegen
1.3 Een bladwijzer in de browser maken
1.4 Een snelkoppeling voor Spreadsheets toevoegen (alleen Windows)
1.5 Offline werken (alleen Chrome)

Deel 2: Praktische tips voor Spreadsheets en Excel

2.1 Werken met Excel-bestanden in Drive
2.2 Excel en Spreadsheets samen gebruiken
2.3 Excel-bestanden bewerken in Spreadsheets
2.4 Excel-gegevens importeren naar Spreadsheets
2.5 Excel-bestanden converteren naar Spreadsheets
2.6 Een kopie van een Spreadsheets-bestand delen in Excel-indeling

Deel 3: Gegevens in Spreadsheets beheren

3.1 Basistaken uitvoeren
3.2 Gegevens zoeken
3.3 Wijzigingen in gegevens bekijken
3.4 Het delen van gegevens beperken
3.5 Sneltoetsen gebruiken

Deel 4: Gegevens in Spreadsheets analyseren

4.1 Diagrammen toevoegen
4.2 Automatische diagrammen maken
4.3 Diagrammen toevoegen aan Documenten en Presentaties
4.4 Functies in Spreadsheets en Excel
4.5 Draaitabellen toevoegen
4.6 Automatische draaitabellen maken

Deel 5: Macro's en add-ons gebruiken

5.1 Taken automatiseren met macro's
5.2 Excel-macro's converteren naar Google Spreadsheets
5.3 Meer functies met add-ons

Deel 6: Samenwerken in Spreadsheets

6.1 Spreadsheets delen
6.2 Opmerkingen toevoegen en taken toewijzen
6.3 Bijdragers e-mailen
6.4 Overschakelen naar een eerdere versie of een versie een naam geven
6.5 Filters en filterweergaven maken
6.6 Content beveiligen
6.7 Delen, downloaden, afdrukken of kopiëren beperken
6.8 Een vervaldatum voor delen instellen
6.9 Zien wie een spreadsheet heeft bekeken

Deel 7: Spreadsheets exporteren

7.1 Spreadsheets afdrukken
7.2 Downloaden in verschillende indelingen
7.3 Een kopie maken
7.4 Een kopie e-mailen

Deel 8: Productiviteitstips voor Spreadsheets

8.1 Gegevens importeren uit Formulieren
8.2 Tijd besparen met templates
8.3 Een melding ontvangen als iemand een spreadsheet heeft gewijzigd
8.4 Selectievakjes toevoegen aan cellen

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.