Switch from Excel to Sheets

6. Samarbejd i Sheets

I dette afsnit:

6.1 Del regneark
6.2 Tilføj kommentarer, og tildel opgaver
6.3 Send en e-mail til samarbejdspartnere
6.4 Skift til en tidligere version, eller navngiv en version
6.5 Opret filtre og filtervisninger
6.6 Beskyt indhold
6.7 Begræns deling, download, udskrivning eller kopiering
6.8 Angiv en udløbsdato for deling
6.9 Se, hvem der har set et regneark

6.1 Del regneark

Excel:
Del projektmappe

Sheets:
Del med bestemte personer, eller brug et link

Share workbook in 2013 version.

Excel 2013

Options in 2010  version (protect, allow, track).

Excel 2010

Del med bestemte brugere:

1. Åbn den fil, du vil dele (som du ejer eller har redigeringsadgang til).
  2. Klik på Del.
  3. Angiv de mailadresser eller grupper, du vil dele med.
  4. Vælg, hvilken type adgang de andre brugere skal have: Kan redigere, Kan kommentere eller Kan se.
  5. Klik på Send.

Del ved hjælp af et link:

1. Åbn filen, og klik på Del.
  2. Klik på Hent link til deling øverst til højre.
  3. Ud for "Alle med linket" skal du klikke på den nedadvendte pil  og vælge det adgangsniveau, du vil give brugerne.
  4. Kopiér linket, og indsæt det i en mail eller et sted, hvor du vil dele det.

Se Del filer fra Google Drev for at få flere oplysninger.

Click Share to open the window where you add people, then click Send.

6.2 Tilføj kommentarer, og tildel opgaver

Excel:
Kommentar

Sheets:
Tilføj kommentarer, og tildel opgaver

Add a new comment in 2013 version.

Excel 2013

New comment in 2010 version.

Excel 2010

1. Vælg den tekst, du vil kommentere, i Docs, Sheets eller Slides.
  2. Klik på Tilføj kommentar .
  3. Skriv din kommentar i feltet.
  4. (Valgfrit) Hvis du vil adressere din opgave eller din kommentar til en bestemt person, skal du skrive et plustegn efterfulgt af vedkommendes mailadresse. Du kan tilføje så mange personer, du vil. Alle personer modtager en mail med din kommentar og et link til filen.
  5. (Valgfrit) Hvis du vil tildele kommentaren til en bestemt person, kan du markere afkrydsningsfeltet Tildel til.
  6. Klik på Kommenter eller Tildel.

Open the Comment box and enter text, with the option to assign a task to someone.

6.3 Send en e-mail til samarbejdspartnere

Excel:
Send som vedhæftet fil

Sheets:
Send en e-mail til samarbejdspartnere

Send as attachment so everyone gets a copy to review.

Excel 2013

Save and send options in 2010 version.

Excel 2010

Hvis du vil følge op på en samtale, der er for lang til kommentarer, kan du e-maile samarbejdspartnere direkte fra Sheets.

1. Klik på Filog derefterSend en mail til samarbejdspartnere.
  2. (Valgfrit) Hvis du vil fjerne en samarbejdspartner fra mailen, skal du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet ud for vedkommendes navn.
  3. Tilføj et emne og en besked.
  4. (Valgfrit) Hvis du vil sende en kopi af mailen til dig selv, skal du markere afkrydsningsfeltet Send en kopi.
  5. Klik på Send.
Select File, Email collaborators, then a Send message window appears, with collaborators listed on the right.

6.4 Skift til en tidligere version, eller navngiv en version

Hvis du ejer regnearket eller har redigeringsadgang til det, kan du se tidligere versioner og gendanne dem.

Sheets: Se versioner, eller gendan en version:

1. Vælg Filog derefterVersionshistorikog derefterSe versionshistorik.
  2. (Valgfrit) Hvis du kun vil se navngivne versioner på listen, skal du klikke på Vis kun navngivne versioner.
  3. Klik på et tidsstempel for at se en tidligere version af filen.

Under tidsstemplet kan du se:
    • Navnene på alle brugere, der har redigeret dokumentet.
    • En farve ud for hver brugers navn. Brugerens redigeringer vises i denne farve.
  4. (Valgfrit) Hvis du vil gøre versionen til den aktive version, skal du klikke på Gendan denne version.
Version history includes the date and time.

Navngiv en version:

1. Vælg Filerog derefterVersionshistorikog derefterAngiv et navn for den nuværende version.
  2. Angiv et navn, og klik på Gem.

6.5 Opret filtre og filtervisninger

Excel:
Filtre

Sheets:
Filtre og filtervisninger

Advanced filter options in 2013 version.

Excel 2013

Advanced options under Filter in 2010 version.

Excel 2010

Hvis du vil bortfiltrere data i et regneark, skal du oprette et filter. Hvis du vil have filtre, der ikke påvirker en andens visning, skal du oprette filtervisninger.

Opret et filter:

1. Markér et celleområde.
  2. Klik på Dataog derefterOpret et filter.
  3. Øverst i området kan du klikke på Filtrér  for at se valgmulighederne for filtrering.

Opret en filtervisning:

1. Klik på en celle med data.
  2. Klik på Dataog derefterFiltervisningerog derefterOpret ny filtervisning.
  3. Klik på en liste i kolonneoverskriften, og vælg de data, du vil filtrere. Du kan også angive tekst i søgefeltet for at søge efter de data, der skal filtreres.
  4. Klik på OK.
  5. I feltet Navn skal du angive et navn på din filtervisning.
  6. Du kan altid åbne din filtervisning ved at klikke på Dataog derefterFiltervisninger.

Du kan få flere oplysninger i artiklen om sortering og filtrering af data og afsnittet om, hvordan du opretter, navngiver og gemmer en filtervisning

From the menu, find "Create a filter view" by selecting "Filter views" under Data.

6.6 Beskyt indhold

Excel:
Beskyt regneark eller projektmappe

Sheets:
Beskyttede ark og intervaller

Sheets protected (appear with lock) in 2013  version.

Excel 2013

Sheets protected (appear with lock) in 2010  version.

Excel 2010

Hvis du har følsomt indhold i et regneark, kan du begrænse andres opdatering af det.

1. Åbn arket, og klik på Data > Beskyttede ark og områder.
  2. Klik på + Tilføj ark eller område.
  3. Klik på Område for at beskytte indholdet i et område eller Regneark for at beskytte et helt regneark.
  4. Klik på Angiv tilladelser, og vælg, om der skal vises en advarsel, eller begræns, hvem der kan redigere indholdet.
  5. Klik på Udfør.

Se Beskyt indhold i et regneark for at få flere oplysninger.

Find the option to set permissions by clicking Data, then Protected sheets and ranges.

6.7 Begræns deling, download, udskrivning eller kopiering

Excel:
Kryptér med adgangskode

Sheets:
Begræns delingsindstillinger

Set permissions in 2013 version.

Excel 2013

Permissions options in 2010 version.

Excel 2010

Hvis du har følsomt indhold i et regneark, kan du forhindre andre i at downloade, udskrive eller kopiere det.

1. Klik på Del øverst i regnearket.
  2. Klik på Avanceret nederst.
  3. Markér afkrydsningsfeltet Deaktiver kommentarskriveres og læseres mulighed for at downloade, udskrive og kopiere.
  4. Klik på Udfør.
Sheet with various settings limited for different people.

6.8 Angiv en udløbsdato for deling

Sheets: Indstil udløb af deling

Når du arbejder med personer uden for din organisation, f.eks. klienter eller bureauer, kan det være en god idé at begrænse deres adgang til bestemte filer, når dine projekter er færdige.

Angiv en udløbsdato:

1. Klik på Del øverst i regnearket.
  2. Hvis filen ikke allerede er delt, kan du dele den.
  3. Klik på Avanceret.
  4. Hold markøren over en persons navn, og klik på Angiv udløb .
  5. Rediger udløbsdatoen for adgang.

Bemærk! Du kan ikke angive den aktuelle dag som udløbsdato. Hvis du har brug for at begrænse adgangen med det samme, kan du blot ophæve delingen af filen.

6. Klik på Gem ændringerog derefterUdfør.

6.9 Se, hvem der har set et regneark

Sheets: Se, hvem der har set et regneark

Hvis du har redigeringsadgang til et regneark i Sheets, kan du se:

• Hvem den deles med
  • Hvem, der har set den
  • Et diagram over seere over tid

Hvis du vil se kontrolpanelet for aktivitet, kan du klikke på Betjeningspanel for aktivitet øverst til højre.

Hvis du ikke ønsker, at din visningsoversigt skal vises på kontrolpanelet for aktivitet, kan du ændre privatlivsindstillingerne.

In the Sheets menu, select Data, Filter views, and Create filter.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.