Overstappen van Excel naar Spreadsheets

Gebruik Excel en Spreadsheets: praktische tips

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Op deze pagina

Werken met Excel-bestanden in Drive

" "

Er zijn verschillende manieren om met Microsoft Excel-bestanden te werken. Je kunt het volgende doen:

Excel-spreadsheets openen met Google Spreadsheets.

Excel en Spreadsheets samen gebruiken

" "

Als uw team Microsoft® Excel en Spreadsheets gebruikt, kunt u met deze praktische tips bepalen wanneer u welk product moet gebruiken.

Converteer in de volgende situaties bestaande Excel-spreadsheets naar Spreadsheets:

• Als u aan een spreadsheet moet samenwerken of deze tegelijk met andere teamleden moet bewerken.
  • Als de dataset minder dan 5 miljoen cellen bevat.

Blijf in de volgende situaties in de bestaande Excel-spreadsheets werken:

• Als de dataset meer dan 5 miljoen cellen bevat.
  • Als u de Hyperion-add-on gebruikt met Excel.
  • Als u zeldzame diagramtypen gebruikt, zoals 3D-piramidediagrammen of cirkel-van-cirkeldiagrammen.

Samenwerken met Google Spreadsheets.

Excel-bestanden bewerken in Spreadsheets

" "

Open een Excel-bestand vanuit Drive en bewerk het in Spreadsheets. Alle wijzigingen die u aanbrengt, worden opgeslagen in de oorspronkelijke Excel-indeling.

Alleen in de Chrome-browser

1. Zorg dat de extensie 'Office Editor' niet is geïnstalleerd:
    1. Open de Chrome-browser en klik rechtsboven op Meer and then Meer hulpprogramma's and then Extensies.
    2. Als u de extensie 'Office Editor' ziet, klikt u op Verwijderen.
  2. Dubbelklik in Drive op een Excel-bestand.

Er wordt een voorbeeld van het bestand geopend.

3. Klik bovenaan op Openen met Google Spreadsheets.

U kunt het bestand nu bewerken, delen, de versiegeschiedenis bekijken, in realtime samenwerken met anderen en meer. Wijzigingen die u aanbrengt, worden opgeslagen in het oorspronkelijke Microsoft Office-bestand.

U kunt het bestand nu bewerken, delen, de versiegeschiedenis bekijken, in realtime samenwerken met anderen en meer. Wijzigingen die u aanbrengt, worden opgeslagen in het oorspronkelijke Microsoft Office-bestand.

Excel-gegevens importeren naar Spreadsheets

" "

U kunt gegevens uit een Excel-bestand importeren naar een nieuw (of bestaand) Spreadsheets-bestand. Het Excel-bestand wordt niet gewijzigd, zelfs niet als u het Spreadsheets-bestand wijzigt.

1. Maak in Spreadsheets een nieuwe spreadsheet of open een bestaande spreadsheet.
  2. Klik op Bestand and then Importeren.
  3. Kies het Excel-bestand en klik op Selecteren.
  4. Kies een importoptie:
    • Nieuwe spreadsheet maken
    • Nieuw(e) blad(en) invoegen
    • Spreadsheet vervangen
  5. Klik op Gegevens importeren.
  6. Klik op Nu openen als hierom wordt gevraagd.

In Spreadsheets vindt u de optie 'Importeren' onder 'Bestand' in het menu.

Excel-bestanden converteren naar Spreadsheets

" "

In plaats van gegevens te importeren, kunt u een Excel-bestand converteren naar Spreadsheets en eraan verder werken in Spreadsheets. Het Excel-bestand wordt niet gewijzigd.

1. Open Drive en dubbelklik op een Excel-bestand.

Er wordt een voorbeeld van het bestand geopend.

2. Klik bovenaan op Openen met Google Spreadsheets.
  3. Klik op Bestand and then Opslaan als Google-spreadsheet.

Ga als volgt te werk om te zorgen dat alle toekomstige uploads van Office-bestanden automatisch converteren worden geconverteerd naar Google-spreadsheets:

1. Klik bovenaan in Drive op Instellingen and then Instellingen.
  2. Schakel naast 'Uploads converteren' de optie Geüploade bestanden converteren naar de indeling van een editor van Google Documenten in.

Opmerking: Eerder geüploade bestanden worden niet geconverteerd.

In Drive ziet u het Excel-bestand en het nieuwe Spreadsheets-bestand. U kunt het Excel-bestand bewaren of verwijderen. Als u het Excel-bestand bewaart, kunt u verwarring voorkomen door het bestand een andere naam te geven, bijvoorbeeld [Gearchiveerd] Mijn doc.xls.

Tip: Met deze pictogrammen kunt u snel onderscheid maken tussen Spreadsheets- en Excel-bestanden in Drive:

Spreadsheets  Excel

Bestanden uploaden naar Drive

Een kopie van een Spreadsheets-bestand delen in Excel-indeling

" "

U kunt aan een spreadsheet werken in Spreadsheets en vervolgens per e-mail een Excel-bestand (of pdf-bestand) verzenden.

1. Open het bestand in Spreadsheets.
  2. Klik op Bestand and then Als bijlage e-mailen.
  3. Kies onder Bijvoegen als de optie Microsoft Excel.

4. Voer het e-mailadres, onderwerp en bericht in.
  5. (Optioneel) Vink het vakje aan voor Mijzelf een kopie sturen.
  6. Klik op Verzenden.

U kunt ook een kopie van het Spreadsheets-bestand downloaden in Excel, pdf, csv, ods of een andere indeling.

1. Klik in Spreadsheets op Bestand and then Downloaden als.
  2. Selecteer de bestandsindeling waarin u het bestand wilt downloaden.

Een spreadsheet downloaden en openen met een ander programma.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.