Overstappen van Excel naar Spreadsheets

Spreadsheets openen

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Op deze pagina

Spreadsheets gebruiken op uw apparaten

" "

U kunt Spreadsheets op de volgende manieren openen:

• Elke webbrowser: ga naar sheets.google.com.
  • Google Drive: klik op Nieuwand thenGoogle Spreadsheets en maak een nieuwe spreadsheet of open een template.
  • De meeste Google-pagina's: klik rechtsboven op de App Launcher and thenSpreadsheets.
  • Android-apparaten: installeer en open de Android-app.
  • Apple iOS-apparaten: Installeer en open de iOS-app.

Spreadsheets selecteren in de Apps Launcher.

Opmerking: De instructies in deze handleiding zijn alleen voor web.

(Optioneel) Meerdere Google-accounts toevoegen

" "

Heeft u meerdere Google-accounts? Schakel snel tussen accounts met Chrome-profielen.

Opmerking: Gebruikt u de Chrome-browser nog niet? Bekijk instructies voor de installatie van Chrome.

1. Klik rechtsboven in de Chrome-browser, naast de adresbalk, op uw profielafbeelding.
  2. Klik op Mensen beheren.
  3. Klik op Persoon toevoegen.
  4. Voer een naam in, kies een afbeelding en klik op Toevoegen.
  5. Log in met het Google-account dat u wilt toevoegen.
    Alle instellingen en bladwijzers worden automatisch gesynchroniseerd.
  6. Klik op uw profielafbeelding en kies een ander profiel om tussen accounts te schakelen.

Als u niet zeker weet welk account u momenteel gebruikt, klikt u op uw naam en kijkt u welk profiel bovenaan staat.

Browserprofielen beheren

Een bladwijzer in de browser maken

" "
  1. Open Spreadsheets in de Chrome-browser.

Opmerking: Als u spreadsheets wilt openen vanuit Google Drive, opent u in plaats daarvan Drive.

2. Klik rechtsboven op Meer and then Bladwijzers.
  3. Zorg dat er een vinkje staat naast Bladwijzerbalk weergeven.
  4. Klik in de adresbalk op Bladwijzer toevoegen .

Als u Chrome niet gebruikt, volgt u de instructies van uw browser om een bladwijzer te maken voor sheets.google.com.

Een bladwijzer voor Spreadsheets maken in een browser.

Een snelkoppeling voor Spreadsheets toevoegen (alleen Windows)

" "

Als u Microsoft Windows gebruikt, kunt u een snelkoppeling voor Spreadsheets toevoegen op uw bureaublad.

1. Ga naar uw desktop en klik met de rechtermuisknop.
  2. Kies Nieuw and then Snelkoppeling.
  3. Voer als locatie https://sheets.google.com in.
  4. (Optioneel) Voer een naam in voor de sneltoets.
  5. Klik op Voltooien.

Een snelkoppeling naar Spreadsheets toevoegen op het bureaublad.

Offline werken (alleen Chrome)

" "

Als u offline toegang inschakelt, worden de meest recente bestanden automatisch opgeslagen voor offline gebruik.

1. Installeer de extensie Google Offline Documenten.
  2. Klik in Drive op Instellingen and thenInstellingen.
  3. Vink in het gedeelte Offline het vakje aan voor (Recente) Google Documenten-, Spreadsheets- en Presentaties-bestanden maken, openen en bewerken op dit apparaat wanneer je offline bent.
  4. Klik op Gereed.
  5. Klik met de rechtermuisknop op een bestand en schakel Offline beschikbaar in.

Zie Opgeslagen Drive-bestanden openen zonder internetverbinding voor meer informatie over het offline openen van bestanden vanaf uw desktop of mobiele apparaat.

Bestanden offline openen

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.