Switch from Excel to Sheets

1. Google Sheetsin käyttäminen

Tämän osion sisältö:

1.1 Sheetsin käyttäminen omilla laitteilla
1.2 (Valinnainen) Usean Google-tilin lisääminen
1.3 Kirjanmerkin luominen selaimeen
1.4 Sheets-pikakuvakkeen lisääminen työpöydälle (vain Windows)
1.5 Offline-tilassa työskentely (vain Chrome)

1.1 Sheetsin käyttäminen omilla laitteilla

Voit avata Sheetsin seuraavilla tavoilla:

• Kaikki selaimet: Siirry osoitteeseen sheets.google.com.
  • Google Drive: Klikkaa Uusija sittenGoogle Sheets ja luo uusi tiedosto kokonaan itse tai käytä apuna mallia.
  • Useimmat Google-sivut: Valitse oikeasta yläkulmasta Sovelluksien käynnistysohjelma ja sittenSheets.
  • Android-laitteet: Asenna ja avaa Android-sovellus.
  • Apple iOS ‑laitteet: Asenna ja avaa iOS-sovellus.

Select Sheets from the Apps Launcher.

1.2 (Valinnainen) Usean Google-tilin lisääminen

Onko sinulla monta Google-tiliä? Voit käyttää niitä näppärästi vuorotellen Chrome-profiilien avulla.

Huom. Eikö sinulla vielä ole Chrome-selainta? Tutustu Chromen asennusohjeisiin.

1. Klikkaa Chrome-selaimessa osoitepalkin vieressä oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaasi.
  2. Valitse Ylläpidä käyttäjiä.
  3. Klikkaa Lisää henkilö.
  4. Kirjoita nimi, valitse kuva ja klikkaa Lisää.
  5. Kirjaudu sisään Google-tilillä, jonka haluat lisätä.
    Kaikki asetukset ja kirjanmerkit synkronoidaan automaattisesti.
  6. Klikkaa profiilikuvaasi ja valitse eri profiili, kun haluat vaihtaa toiseen tiliin.

Jos et ole varma siitä, mitä tiliä käytät tällä hetkellä, klikkaa omaa nimeäsi ja katso, mikä profiili näkyy ylimpänä.

Manage browser profiles.

1.3 Kirjanmerkin luominen selaimeen

1. Avaa Chrome-selaimessa Sheets.

Huom. Jos haluat avata laskentataulukoita Google Drivesta, avaa Drive sen sijaan.

2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Lisääja sittenKirjanmerkit.
  3. Varmista, että Näytä kirjanmerkkipalkki ‑kohdan vieressä on valintamerkki.
  4. Klikkaa osoitepalkista Luo kirjanmerkki .

Jos et käytä Chromea, voit asettaa sivun sheets.google.com kirjanmerkiksi seuraamalla oman selaimesi ohjeita.

Bookmark Sheets on a browser.

1.4 Sheets-pikakuvakkeen lisääminen työpöydälle (vain Windows)

Jos käytät Microsoft Windowsia, voit lisätä Sheets-pikakuvakkeen työpöydällesi.

1. Siirry työpöydälle ja klikkaa hiiren kakkospainiketta.
  2. Valitse Uusija sittenPikakuvake.
  3. Kirjoita sijainniksi https://sheets.google.com.
  4. (Valinnainen) Kirjoita pikakuvakkeelle nimi.
  5. Valitse Valmis.

Add a short to Sheets to the desktop.

1.5 Offline-tilassa työskentely (vain Chrome)

Kun otat offline-tilan käyttöön, uusimmat tiedostosi tallennetaan automaattisesti offline-käyttöä varten.

1. Asenna Google Docs Offline -laajennus.
  2. Valitse Drivesta Asetukset ja sittenAsetukset.
  3. Valitse Offline-osiosta Luo, avaa ja muokkaa viimeisimpiä Google-tiedostojasi offline-tilassa ‑valintaruutu.
  4. Klikkaa Valmis.
  5. Klikkaa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja ota käyttöön Käytettävissä offline-tilassa.

Jos haluat päästä tiedostoihisi käsiksi offline-tilassa tietokoneella tai mobiililaitteella, lue ohjeet Access stored Drive files offline ‑artikkelista.

Access files offline.

Google, Google Workspace ja niihin liittyvät merkit ja logot ovat Google LLC:n tavaramerkkejä. Muut yritysten ja tuotteiden nimet voivat olla niihin liittyvien yritysten tavaramerkkejä.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.