Sådan fungerer din Google-lagerplads

Hver Google-konto omfatter 15 GB gratis lagerplads, som deles mellem Gmail, Google Drev og Google Fotos. Du kan øge din kvote for lagerplads ved at købe et Google One-medlemskab, hvor det er muligt. Fra tid til anden kan du få mere lagerplads fra en særlig kampagne eller et relateret køb. Du kan få flere oplysninger om din kvote ved at se, hvilke elementer der tæller med i din lagerplads.

Hvad der påvirker lagerpladsen på din Google-konto

Hvad der tæller med i din kvote for lagerplads

• Billeder og videoer, der er sikkerhedskopieret i original kvalitet til Google Fotos.
  • Billeder og videoer med lagerindstillingen Høj kvalitet (nu kaldet Pladsminimering) og Ekspreskvalitet, der er sikkerhedskopieret til Google Fotos efter den 1. juni 2021. Eventuelle billeder eller videoer, som du har sikkerhedskopieret med lagerindstillingen Høj kvalitet eller Ekspreskvalitet før den 1. juni 2021, tæller ikke med i lagerpladsen på din Google-konto. Få flere oplysninger om denne ændring.
  • Meddelelser og vedhæftede filer i Gmail, som omfatter mapperne Spam og Papirkurv.
  • Filer på Google Drev, som omfatter PDF'er, billeder og videoer.
  • Filer, der er oprettet eller redigeret i samarbejdsapps til oprettelse af indhold som f.eks. Google Docs, Sheets, Slides, Tegninger, Analyse, Lydoptager og Jamboard.
    • Filer, der er oprettet eller redigeret efter den 1. juni 2021, tæller med i din kvote.
    • Filer, der er uploadet eller sidst redigeret før den 1. juni 2021, tæller ikke med i din kvote.

Når du har overskredet kvoten, betyder det, at du bruger mere lagerplads, end du har til rådighed. Hvis du overskrider din kvote for lagerplads:

• Kan du ikke uploade nye filer eller billeder til Google Drev.
  • Kan du ikke sikkerhedskopiere nogen billeder eller videoer til Google Fotos.
  • Kan muligheden for at sende og modtage mails i Gmail være påvirket.
  • Kan du ikke oprette nye filer i samarbejdsapps til oprettelse af indhold som f.eks. Google Docs, Sheets, Slides, Tegninger, Analyse og Jamboard. Kan ingen redigere eller kopiere de berørte filer, før du har reduceret din brug af lagerplads.
  • Kan du ikke sikkerhedskopiere nye filer fra Lydoptager.
  • Bemærk! Du kan stadig logge ind på og få adgang til din Google-konto.

Hvis du overskrider din kvote i 2 år eller længere: Hvis du ikke frigør eller køber mere plads, så du kan komme tilbage under kvoten, kan alt dit indhold blive fjernet fra Gmail, Google Fotos og Google Drev (herunder filer i Google Docs, Sheets, Slides, Tegninger, Analyse og Jamboard). Men inden det sker, gør vi følgende:

• Vi giver dig besked via mail og notifikationer i Google-produkterne. Vi kontakter dig mindst tre måneder inden den dato, hvor indholdet bliver kvalificeret til sletning.
  • Vi giver dig mulighed for at undgå sletning ved at betale for yderligere lagerplads eller fjerne filer
  • Vi giver dig mulighed for at downloade dit indhold fra vores tjenester. Få flere oplysninger om, hvordan du downloader dine Google-data.

Sådan kommer du tilbage under kvoten

https://one.google.com/storage kan du få adgang til værktøjer til administration af lagerplads, der hjælper dig med at finde ud af, hvordan du kan frigøre lagerplads. En anden mulighed for at frigøre plads er at downloade dine filer til din personlige enhed og derefter slette dem fra din lagerplads i skyen.

Hvis du vil have mere lagerplads til Gmail, Drev og Fotos, kan du opgradere til et større lagerabonnement med Google One.

Ofte stillede spørgsmål

Gælder disse politikker for G Suite-/Workspace-konti og forbrugerkonti?
Nogle ændringer vedrørende kvoter gælder for visse abonnementer på Google Workspace, G Suite for Education og G Suite til nonprofitorganisationer. Læs vores indlæg om opdateringer til Google Workspace for at se, hvilken effekt disse ændringer kan have på abonnementerne.
Gælder dette for Google Sites, Google Keep og andre apps til oprettelse af indhold, som ikke er angivet her? Hvad med Blogger- og YouTube-indhold?
Nej, dette gælder ikke for Google Sites eller Google Keep. Det gælder heller ikke for Blogger- eller YouTube-indhold.
Jeg har overskredet min kvote. Hvor lang tid har jeg, før mit indhold bliver slettet?
Hvis din konto er underlagt denne politikændring, forsøger vi at varsle dig i god tid i forvejen (mindst tre måneder), før indholdet muligvis slettes. Dit indhold bliver kvalificeret til sletning, når du har overskredet din kvote for lagerplads i 2 år. Hvis du vil sikre, at dit indhold ikke slettes, skal du enten reducere, hvor meget lagerplads du bruger, eller opgradere til et større lagerabonnement med Google One.
Giver I mig besked, inden mine data slettes?
Hvis din konto er underlagt denne politikændring, varsler vi dig i god tid i forvejen (mindst tre måneder), før indholdet muligvis slettes. Vi forsøger at kontakte dig via din mailadresse og dine notifikationer.Få flere oplysninger om administration af mailadresser for din Google-konto.
Jeg ved ikke, om jeg kan være aktiv én gang hvert andet år. Hvad skal jeg gøre?

Vi er klar over, at nogle livsbegivenheder kan holde dig væk fra din telefon eller computer i en længere periode. Det er grunden til, at vi fastsætter en periode på 2 år, før du anses som inaktiv.

Hvis du vil administrere dine data på en anden måde i tilfælde af, at du bliver inaktiv, kan du overveje at bruge Administration af inaktiv konto. Ud over at sende dig påmindelser om kontoen giver dette værktøj dig mulighed for at administrere, hvad der skal ske med din konto, når du ikke længere kan bruge den. Du kan også angive en betroet kontakt, som kan downloade dine data, hvis du stopper med at bruge din konto, selv før den bliver kvalificeret til sletning.

Du kan desuden til enhver tid proaktivt downloade dine data for at sikkerhedskopiere dem.

Hvordan beholder jeg indhold fra en nærtstående person, hvis vedkommende går bort?

Vi ved, at mange mennesker går bort uden at efterlade klare instruktioner om, hvordan deres onlinekonti skal håndteres. Google kan samarbejde med de nærmeste familiemedlemmer og repræsentanter (under visse omstændigheder) om at udlevere indhold fra en afdød brugers konto. Få flere oplysninger om vores procedure for anmodninger om en afdød brugers data

Hvis du vil give os besked på forhånd om, hvad der skal gøres med dine data i tilfælde af død eller langvarig inaktivitet, kan du få flere oplysninger om Administration af inaktiv konto.

• Bemærk! Indstillingerne for Administration af inaktiv konto tilsidesætter ikke vores politikker for inaktive konti og konti, der overskrider kvoten.