Overstappen van Microsoft Word naar Documenten

" "

In het verleden heeft u wellicht de consumentenversie van Microsoft® Word® buiten het werk gebruikt. Nu gebruikt u Google Documenten. Bekijk de volgende tips om Documenten te gaan gebruiken als uw nieuwe tekstverwerker.

Documenten gebruiken: docs.google.com | Android-app | iOS-app

" "

Opmerking: Vergelijkingen zijn gebaseerd op Microsoft® Office® versie 2010, 2013 en 2016.

Vergelijking

Alle instructies weergeven | Alle instructies verbergen

In Word In Documenten
Een document delen met Microsoft® SharePoint® of OneDrive®
Een document delen vanuit Documenten
  1. Klik in een document op Delen.
  2. Voer onder 'Mensen' het e-mailadres in van de persoon of groep met wie u het bestand wilt delen.
  3. Klik op Bewerken Bewerken en kies het toegangsniveau.
  4. Klik op Verzenden.

Zie Aan de slag met Documenten voor meer informatie.

Een document delen met Word-gebruikers

1. Klik in een document op Bestand > Als bijlage e-mailen.
  2. Kies onder 'Bijvoegen als' de indeling (Word, pdf etc.).
  3. Voer het e-mailadres, onderwerp en bericht in.
  4. Klik op Verzenden.

Zie Werken met Microsoft Office-bestanden voor meer informatie.

In realtime samenwerken in Word Online
In realtime samenwerken in Documenten

Wanneer u een document deelt, kunnen bijdragers (afhankelijk van hun toegangsniveau) het bewerken, opmerkingen toevoegen en taken toewijzen.

• Als u wijzigingen wilt bijhouden, klikt u rechtsboven op de pijl-omlaag Pijl-omlaag. Stel de modus in het menu in op Suggestie.
  • Ga als volgt te werk om een reactie toe te voegen en toe te wijzen:
  1. Markeer de tekst waarop u wilt reageren.
  2. Klik op Reactie toevoegen Add comment.
  3. Als u een reactie aan iemand wilt toewijzen, typt u '+' en het e-mailadres van de persoon.
  4. Voer de reactie in en klik op Reageren.

De versiegeschiedenis bekijken in SharePoint of OneDrive
De versiegeschiedenis bekijken in Documenten
  1. Selecteer Bestand en dan Versiegeschiedenis en dan Versiegeschiedenis bekijken.
  2. Klik op een tijdstempel om een eerdere versie van het bestand te bekijken.
  3. (Optioneel) Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Als u van een eerdere versie de actieve versie wilt maken, klikt u bovenaan op Deze versie herstellen.
    • Als u een eerdere versie een naam wilt geven, klikt u op Meer Meer en dan Deze versie een naam geven.
    • Als u een kopie van een eerdere versie wilt maken, klikt u op Meer Meer en dan Een kopie maken.

Zie Wijzigingen aan uw Drive-bestanden en -mappen bekijken voor meer informatie.

Wijzigingen in een document bijhouden
Suggesties en reacties toevoegen

Suggesties in een document maken

1 Controleer in de bovenhoek of u zich in de modus Suggesties doen bevindt. Deze modus kan ook worden weergegeven als Voorstellen.
2 Als u een bewerking wilt voorstellen, begint u te typen op de plaats waar de bewerking volgens u moet worden doorgevoerd in het document. Uw suggesties worden met een nieuwe kleur weergegeven. Tekst die u markeert voor verwijdering of vervanging, wordt doorgestreept (maar niet daadwerkelijk verwijderd totdat de documenteigenaar de suggestie goedkeurt).
3

De documenteigenaar ontvangt een e-mail met uw suggesties. Wanneer de eigenaar op een suggestie klikt, kan deze de suggestie Accepteren Vinkje of Weigeren Sluiten.

Bewerkingen voorstellen

Reacties toevoegen aan een document en toewijzen aan gebruikers

1. Selecteer in Documenten, Spreadsheets of Presentaties de tekst waarop u wilt reageren.
  2. Klik op Opmerking toevoegen Add comment.
  3. Typ uw opmerking in het vak.
  4. (Optioneel) Als u uw taak of opmerking aan een specifieke persoon wilt richten, typt u een plusteken (+) gevolgd door het e-mailadres. U kunt zo veel mensen toevoegen als u wilt. Elke persoon ontvangt een e-mail met uw opmerking en een link naar het bestand.
  5. (Optioneel) Als u de opmerking aan een specifieke persoon wilt toewijzen, vinkt u het vakje aan voor Toewijzen aan.
  6. Klik op Opmerking of Toewijzen.
Een Word-document openen
Een Word-document openen
  1. Dubbelklik in Drive op een Word-bestand.

Er wordt een voorbeeld van het bestand geopend.

2. Klik bovenaan op Openen met Google Documenten.

Wijzigingen die u aanbrengt, worden opgeslagen in het oorspronkelijke Microsoft Office-bestand.

Zie Werken met Microsoft Office-bestanden voor meer informatie.

Een document offline openen in OneDrive
Een document offline openen in Drive
  1. Installeer de extensie Google Offline Documenten.
  2. Klik in Drive op 'Instellingen' Instellingen en dan Instellingen.
  3. Vink in het gedeelte 'Offline' het vakje aan voor (Recente) Google Documenten-bestanden maken, openen en bewerken op dit apparaat wanneer je offline bent.
  4. Klik op Gereed.
  5. Klik met de rechtermuisknop op een bestand en schakel Offline beschikbaar in.

Zie Opgeslagen Drive-bestanden openen zonder internetverbinding voor meer informatie over het offline openen van bestanden vanaf uw desktop of mobiele apparaat.

Een document automatisch opslaan in SharePoint of OneDrive, of AutoHerstel inschakelen
Een document automatisch opslaan in Drive
Uw document wordt automatisch opgeslagen in Drive terwijl u werkt, dus u hoeft niet op Opslaan te klikken.
Afbeeldingen invoegen in een document
Afbeeldingen toevoegen aan een document

U kunt afbeeldingen vanaf uw computer slepen en neerzetten in het document. U kunt ook klikken op Invoegen en dan Afbeelding en een afbeelding kiezen via Google Drive, Google Foto's, internet en meer.

Zie Afbeeldingen toevoegen en bewerken voor meer informatie.

Een Excel-diagram toevoegen aan een document
Een Spreadsheets-diagram toevoegen aan een document
  1. Selecteer in Spreadsheets het diagram dat u wilt kopiëren.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Diagram kopiëren.
  3. Klik in Documenten met de rechtermuisknop en dan Plakken
  4. Klik op 'Plakken'.

Zie Diagrammen invoegen en bewerken voor meer informatie.