Visa KPI:er med resultattavlor

Rikta uppmärksamheten mot nyckeltal (key performance indicators, KPI:er) i kalkylarket, till exempel total försäljning, genomsnittlig kostnad eller den mest sålda artikeln.

Lägga till en resultattavla

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.

2. Klicka på Infoga högst upp följt av Diagram.

3. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil till höger under Diagramtyp.

• Tips! Håll muspekaren över en exempelbild så visas diagramtypen.

4. Under Övrigt väljer du Resultattavla.

Visa data från en cell

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.

2. Klicka på resultattavlan följt av Mer Fler följt av Redigera diagram.

3. Under Nyckel-värde till höger på fliken Konfigurering klickar du på Mer Fler följt av Redigera.

4. Klicka på en cell.

Visa statistik från flera celler

Du kan visa information om en cellgrupp, till exempel summan eller genomsnittet.

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.

2. Klicka på resultattavlan följt av Mer Fler följt av Redigera diagram.

3. Under Nyckel-värde till höger på fliken Konfigurering klickar du på Mer Fler följt av Redigera.

4. Välj en cellgrupp.

5. Klicka på OK.

6. Längst ned till höger på fliken Konfigurering klickar du på Sammanställning.

7. Välj ett alternativ bredvid Sammanställning.

Visa jämförelser

Du kan jämföra två dataintervall för att visa skillnader, till exempel ändringar över tid.

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.

2. Klicka på Mer Fler på resultattavlan följt av Redigera diagram.

3. Under Baslinjevärde till höger på fliken Konfiguration klickar du på Mer Fler följt av Redigera.

1. Välj en cell eller ett cellintervall som du vill jämföra nyckel-värdet med.

2. Klicka på OK.

Tips! Om du vill visa jämförelsen i procent klickar du på Anpassa till höger följt av Baslinjevärde. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil under Visa jämförelse med nyckelvärde som.