Filtrer diagrammer og tabeller med filterkontroller

Vil du ha avanserte Google Workspace-funksjoner for bedriften din?

Prøv Google Workspace i dag.

Hvis du oppretter en egendefinert oversikt, kan du legge til en filterkontroll for å filtrere tabeller, diagrammer og pivottabeller.

Slicers

For å få et eksempelregneark du kan bruke mens du ser videoen, klikk på «Lag en kopi» nedenfor.

Lag en kopi

Legg til en filterkontroll

1. Gå til sheets.google.com på en datamaskin og åpne et regneark.
  2. Klikk på diagrammet eller pivottabellen du vil filtrere.
  3. Øverst klikker du på Data og så Legg til en filterkontroll.
  4. Til høyre velger du den kolonnen du vil filtrere etter.
  5. Klikk på filterkontrollen og velg reglene du vil bruke:
    • Filtrer etter betingelse: Velg fra en liste over betingelser eller lag dine egne.
    • Filtrer etter verdier: Fjern avmerkingen for eventuelle datapunkter du vil skjule.

Slett en filterkontroll

1. Klikk på filterkontrollen.
    • Trykk på Delete eller tilbaketasten.
    • Klikk på menyen Mer og så Slett filterkontrollen

Merk:

• Du kan bruke én filterkontroll per kolonne. Hvis du vil filtrere etter mer enn én kolonne, må du legge til flere filterkontroller.
  • Filterkontrollene gjelder for alle diagrammene og pivottabellene i et regneark som bruker det samme datasettet.
  • Filterkontrollene gjelder ikke for formler i et ark som bruker det samme datasettet.
  • Hvis du legger til flere filterkontroller som bruker de samme kildedataene, må du sørge for at hver kontroll dekker samme område som de andre.
  • Filtrene du velger i en kontroll, forblir private og ikke lagrede, med mindre du angir dem som standard.

Eksempel på filterkontroll

gif av bruk av filterkontroll

Filtre, filtervisninger og filterkontroller

Filtre:

• Synlighet: Kan sees av alle som har tilgang til regnearket. Filtrene vedvarer til de blir fjernet eller endret.
  • Gjenbruk: Kan ikke lagres som maler for gjenbruk.
  • Tillatelser: Alle som kan se regnearket, kan se filtre som er implementert, men du kan ikke implementere eller endre filtre uten redigeringstilgang.

Filtervisninger:

• Synlighet: Hvis du bruker en filtervisning, er det bare du som kan se den.
  • Gjenbruk: Du kan lagre flere filtervisninger. Alle som har tilgang til regnearket, kan se og bruke de lagrede filtervisningene.
  • Tillatelser: Du må ha redigeringstilgang for å lagre filtervisninger, men hvis du har lesetilgang, kan du opprette midlertidige filtervisninger.

Filterkontroller:

• Synlighet: Alle som har tilgang til regnearket, kan se og justere filtrene i en filterkontroll. Når du bruker et filter i en kontroll, er det bare du som kan se endringene med mindre du angir dem som standard.
  • Gjenbruk: Filtrene som brukes i en kontroll, kan ikke lagres for gjenbruk med mindre du angir dem som standard. Når du angir filtervalgene dine som standard, brukes de for alle som har tilgang til regnearket.
  • Tillatelser: Alle som har tilgang til regnearket, kan se filterkontroller, men du trenger redigeringstilgang for å legge til eller fjerne en ny filterkontroll.

Rediger filterkontroller

1. Gå til sheets.google.com på en datamaskin og åpne et regneark.
  2. For å endre dataområdet, kolonnen eller tittelen til en filterkontroll klikker du på den filterkontrollen du vil endre.
  3. På høyre side klikker du på Mer Merog så Endre filterkontrollen.

For å endre alternativene for filtrene klikker du på Filter Filter.

Lagre filtreringsvalgene for filterkontrollen

Du kan beholde filtrene du bruker i filterkontrollen, også etter at regnearket er lukket, ved å angi dem som standard. Hvis du deler regnearket ditt med andre, ser de standardfiltrene.

1. Gå til sheets.google.com på en datamaskin og åpne et regneark.
  2. På høyre side av filterkontrollen du vil angi som standard, klikker du på Mer Merog så Bruk de gjeldende filtrene som standard.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.