Kaavioiden ja taulukoiden suodattaminen suodattimilla

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Jos luot yksilöidyn hallintapaneelin, voit lisätä kelluvan suodattimen taulukoiden, kaavioiden tai pivot-taulukoiden suodattamista varten.

Slicers

Voit ladata itsellesi esimerkkilaskentataulukon videota varten, kun klikkaat alta Luo kopio.

Luo kopio

Suodattimen lisääminen

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko osoitteessa sheets.google.com.
  2. Klikkaa suodatettavaa kaaviota tai pivot-taulukkoa.
  3. Klikkaa yläreunasta Tiedot ja sitten Lisää suodatin.
  4. Valitse oikealta sarake, jonka mukaan suodatus tehdään.
  5. Klikkaa suodatinta ja valitse suodatinsäännöt:
    • Suodata ehdon mukaan: Valitse ehto luettelosta tai luo oma.
    • Suodata arvojen mukaan: Poista valinta arvopisteistä, jotka haluat piilottaa.

Suodattimen poistaminen

1. Klikkaa Suodatinta.
    • Paina Delete-näppäintä tai askelpalautinta.
    • Valitse Valikko Lisää ja sitten Poista suodatin

Huomioitavaa

• Voit lisätä yhden suodattimen saraketta kohti. Jos haluat suodattaa useamman sarakkeen mukaan, lisää useita suodattimia.
  • Suodattimet koskevat taulukon kaikkia kaavioita ja pivot-taulukoita, jotka perustuvat samaan datajoukkoon.
  • Suodattimet eivät koske taulukon kaavoja, jotka perustuvat samaan datajoukkoon.
  • Jos lisäät useita suodattimia, jotka käyttävät samaa lähdedataa, varmista, että kaikissa suodattimissa käytetään samaa väliä.
  • Suodattimen valinnat pysyvät yksityisinä, eikä niitä tallenneta, ellet aseta niitä oletukseksi.

Esimerkkisuodatin

gif-kuva suodattimen käytöstä

Suodattimet ja suodatinnäkymät

Suodattimet:

• Näkyvyys: Suodatin näkyy kaikille, joilla on pääsy laskentataulukkoon. Suodattimet pysyvät voimassa, kunnes ne poistetaan tai niitä muutetaan.
  • Uudelleenkäyttö: Ei voi tallentaa malleina uudelleenkäyttöä varten.
  • Käyttöoikeudet: Kaikki, jotka voivat katsoa laskentataulukkoa, näkevät käytetyn suodattimen, mutta suodatinta ei voi käyttää tai muuttaa ilman muokkausoikeuksia.

Suodatinnäkymät:

• Näkyvyys: Jos käytät suodatinnäkymää, vain sinä näet sen.
  • Uudelleenkäyttö: Voit tallentaa useita suodatinnäkymiä. Kuka tahansa, jolla on laskentataulukon käyttöoikeudet, voi nähdä ja käyttää tallennettuja suodatinnäkymiä.
  • Käyttöoikeudet: Suodatinnäkymien tallentamiseen tarvitaan muokkausoikeudet, mutta jos sinulla on lukuoikeudet, voit luoda väliaikaisia suodatinnäkymiä.

Suodattimet:

• Näkyvyys: Kuka tahansa, jolla on pääsy laskentataulukkoon, voi nähdä ja säätää suodatinvalintoja. Kun muutat suodatinvalintoja, muutokset näkyvät vain sinulle, ellet aseta niitä oletukseksi.
  • Uudelleenkäyttö: Suodattimessa valitsemiasi asetuksia ei voi tallentaa uudelleenkäyttöä varten, ellet aseta niitä oletukseksi. Jos asetat suodatinvalinnat oletukseksi, niitä sovelletaan kaikkiin, joilla on laskentataulukon käyttöoikeudet.
  • Käyttöoikeudet: Kuka tahansa, jolla on pääsy laskentataulukkoon, voi nähdä suodattimet, mutta uuden suodattimen lisäämiseen tai poistamiseen tarvitaan muokkausoikeudet.

Suodattimen muokkaaminen

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko osoitteessa sheets.google.com.
  2. Klikkaa suodatinta, jos haluat muuttaa sen tietoaluetta, saraketta tai nimeä.
  3. Klikkaa oikealta Lisää Lisääja sitten Muokkaa suodatinta.

Jos haluat muuttaa suodatinasetuksia, klikkaa Suodatin Suodata.

Suodattimen valintojen tallentaminen

Jos haluat, että suodattimessa käyttämäsi suodatinvalinnat säilyvät, kun suljet laskentataulukon, aseta ne oletukseksi. Jos jaat laskentataulukon muille, he näkevät oletussuodattimet.

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko osoitteessa sheets.google.com.
  2. Valitse haluamasi suodattimen oikealta puolelta Lisää Lisääja sitten Määritä nämä suodattimet oletukseksi.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.