Filtrér diagrammer og tabeller ved hjælp af Udsnit

Vil du gerne have adgang til avancerede Google Workspace-funktioner i din virksomhed?

Prøv Google Workspace i dag.

Hvis du opretter et brugerdefineret kontrolpanel, kan du tilføje et udsnit til filtrering af tabeller, diagrammer eller pivottabeller.

Slicers

Klik på "Lav en kopi" nedenfor for at se et eksempelregneark og følge videoen.

Lav en kopi

Tilføj et udsnit

1. På din computer skal du åbne et regneark på sheets.google.com.
  2. Klik på den tabel eller pivottabel, du vil filtrere.
  3. Øverst skal du klikke på Data og derefter Tilføj et udsnit.
  4. Til højre skal du vælge en kolonne, der skal filtreres efter.
  5. Klik på udsnittet, og vælg dine filterregler:
    • Filtrer efter betingelse: Vælg fra en liste over betingelser, eller opret din egen.
    • Filtrér efter værdier: Fjern markeringen af de datapunkter, du vil skjule.

Slet et udsnit

1. Klik på udsnittet.
    • Tryk på Slet eller Backspace.
    • Klik på menuen Mere og derefter Slet udsnit

Bemærk!

• Du kan bruge ét udsnit pr. kolonne. Hvis du vil filtrere efter mere end én kolonne, skal du tilføje flere udsnit.
  • Udsnit gælder for alle diagrammer og pivottabeller i et ark, der bruger det samme datasæt.
  • Udsnit gælder ikke for formler i et ark, der bruger det samme datasæt.
  • Hvis du tilføjer flere udsnit, der bruger de samme kildedata, skal du sørge for, at intervallet for hvert enkelt udsnit er det samme som de andre.
  • Filtervalgene for udsnittet forbliver private og gemmes ikke, medmindre du angiver dem som standard.

Eksempel på udsnit

gif for brug af udsnit

Filtre, filtervisninger og udsnit

Filtre:

• Synlighed: Synlig for alle, der har adgang til regnearket. Filtre forbliver på plads, indtil de fjernes eller ændres.
  • Genbrug: Kan ikke gemmes som skabeloner til genbrug.
  • Tilladelser: Alle, der kan se regnearket, får vist et anvendt filter, men de kan ikke anvende eller ændre et filter uden redigeringsadgang.

Filtervisninger:

• Synlighed: Hvis du anvender en filtervisning, er det kun dig, der kan se den.
  • Genbrug: Du kan gemme flere filtervisninger. Alle, der har adgang til regnearket, kan se og anvende gemte filtervisninger.
  • Tilladelser: Du skal have redigeringsadgang for at gemme filtervisninger, men hvis du har visningsadgang, kan du oprette midlertidige filtervisninger.

Udsnit:

• Synlighed: Alle, der har adgang til regnearket, kan se og justere filtre på et udsnit. Når du anvender et filter på et udsnit, er ændringer kun synlige for dig, medmindre du angiver dem som standard.
  • Genbrug: Filtre, der anvendes på et udsnit, kan ikke gemmes til genbrug, medmindre du angiver dem som standard. Når du angiver filtervalg som standard, anvendes de for alle, der har adgang til regnearket.
  • Tilladelser: Alle, der har adgang til regnearket, kan se udsnit, men det kræver redigeringsadgang at tilføje eller fjerne et nyt udsnit.

Rediger dit udsnit

1. På din computer skal du åbne et regneark på sheets.google.com.
  2. Hvis du vil ændre dataområdet, kolonnen eller titlen på et udsnit, skal du klikke på det udsnit, du vil ændre.
  3. I højre side skal du klikke på Mere Mere og derefter Rediger udsnit.

Du kan ændre filterindstillingerne ved at klikke på Filter Filtrér.

Gem dine udsnitsindstillinger for filtrering

Hvis du vil beholde de filtre, du anvender på dit udsnit, efter du har lukket regnearket, kan du angive dem som standard. Hvis du deler dit regneark med andre, får du vist standardfiltrene.

1. På din computer skal du åbne et regneark på sheets.google.com.
  2. På højre side af det udsnit, du vil angive som standard, skal du klikke på Mere Mere og derefter Angiv nuværende filtre som standard.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.