Nyheter i Google Kalkylark

Håll koll på de senaste uppdateringarna i Google Kalkylark.

November 2023

Förbättrad Smart Fill i Duet AI

Förbättrad Smart Fill i Google Kalkylark är tillgängligt för kunder som har tillägget Duet AI for Google Workspace Enterprise. Läs mer om förbättrad Smart Fill för Duet AI

Konvertera hyperlänkad text till smarta brickor med tabbtangenten

Detta bygger på funktionen där tabbtangenten används för att konvertera i Google Kalkylark. När den hyperlänkade texten matchar texten på en smart bricka i Kalkylark uppmanas du nu att konvertera en infogad fil, personer, kalenderhändelser, YouTube eller en platslänk till en smart bricka.

Läs mer om att infoga smarta brickor i Google Kalkylark.

Tidslinjevy i Android och iOS

Nu kan du se dina tidslinjer i Android och iOS.

Läs mer om tidslinjevyn.

Oktober 2023

Emoji-reaktioner på kommentarer

Nu är emoji-reaktioner tillgängliga för kommentarer i Google Kalkylark, vilket ökar samarbetet genom att du snabbt och kreativt kan uttrycka dina åsikter om innehållet i kalkylarket.

Läs mer om att använda kommentarer, åtgärder och emoji-reaktioner.

Filtrera efter fält och parametrar som enbart är till för filtrering med kopplade arbetsblad för Looker

Vi lägger till stöd för ytterligare två fälttyper för filtrering i kopplade arbetsblad för Looker: Fält och parametrar som enbart är till för filtrering. Med de här nya alternativen får du ännu fler sätt att utforska det semantiska lagret i din data. Du kan nu återskapa avancerad filtrering i Looker-utforskare eller översikter med kopplade arbetsblad för Looker.

Läs mer om fält och parametrar som enbart är till för filtrering i Looker.

September 2023

Förbättrad funktion för att klistra in värden

Tidigare när du klistrade in ett tal i Google Kalkylark med Klistra in special > Endast värden var innehållet som klistrades in enbart texten från det ursprungliga cellintervallet. Vi har förbättrat den här funktionen så att standardvärdet för klistra in värden för inkluderar värden och talformat, vilket innebär att alla tal behåller formateringen när du arbetar i Kalkylark.

Infoga länkar i Google Kalkylark-appen på iOS-enheter

Nu kan du infoga en hyperlänk i en cell i iOS-appen för Google Kalkylark genom att välja en cell > klicka på + i det övre vänstra hörnet > Infoga > Länk. Om en cell innehåller en länk ser du alternativ för att redigera eller ta bort länken.

Läs mer om att arbeta med länkar och bokmärken

Ökade radgränser i kopplade arbetsblad för BigQuery

Kopplade arbetsblad ger kraften och skalbarheten hos ett BigQuery-datalager i den välbekanta Google Kalkylark-kontexten. Vi ökar det maximala antalet rader med resultat som returneras från BigQuery för pivottabeller och för dataextraheringar:

• Pivottabeller har utökats till 50 000 rader (tidigare 30 000)
  • Dataextraheringar har utökats till 50 000 rader (tidigare 25 000)
Besök hjälpcentret om du vill veta mer om att analysera och uppdatera BigQuery-data i Google Kalkylark med hjälp av kopplade arbetsblad, begränsningar i Google Kalkylark och att komma igång med BigQuery-data i Google Kalkylark.

Augusti 2023

Organisera med Duet AI i Google Dokument

I Google Kalkylark kan du använda uppmaningen Hjälp mig att organisera för att skapa tabeller med artificiell intelligens. Läs mer om Duet AI i Google Kalkylark.

Filtrera efter uttryck för kopplade arbetsblad för Looker

Nu kan du använda vanliga filteruttryck från Looker, till exempel Senaste 30 dagarna, Senaste kvartalet eller INTE 50 för att filtrera på pivottabeller i kopplade arbetsblad för Looker.

Läs mer om kopplade arbetsblad.

Masskonvertering av platsbrickor

Nu kan du konvertera länkar för att massplacera brickor från Infoga-menyn eller cellmenyn. Den här tidsbesparande uppdateringen är särskilt användbar när du massformaterar data för händelsescheman, leverantörslistor, resplaner osv.

Läs mer om att infoga smarta brickor i Google Kalkylark.

Ny förifyllning av rullgardinsbrickor

Om du väljer ett cellområde och sedan infogar en rullgardinsbricka konverteras manuellt inmatad celldata så att värdena förifylls i rullgardinsmenyn. Du kan sedan använda rullgardinsmenyn för att enkelt justera alternativen eller lägga till format i rullgardinsmenyerna innan du godkänner.

Läs mer om att skapa en rullgardinsmeny med befintlig data

Personbrickor är tillgängliga på mobila enheter

Med personbrickor kan du snabbt visa mer information om kollegor eller kontakter, inklusive deras plats, befattning och kontaktuppgifter. Dessa smarta brickor är nu tillgängliga på iOS- och Android-enheter.

Läs mer om att infoga smarta brickor i Google Kalkylark.

Importera och konvertera känsliga Excel-filer till Google Kalkylark som är krypterade på klientsidan

Nu kan du importera och konvertera känsliga Excel-filer till Google Kalkylark med kryptering på klientsidan. Din krypterade Excel-fil ändras inte, inte heller när du ändrar den krypterade Kalkylark-filen.

Juli 2023

Tidsgränsen för sökfrågor som körs i kopplade arbetsblad förlängs

Tidsgränsen för sökfrågor förlängs från 5 minuter till 10 minuter för BigQuery och Looker. Användare av kopplade arbetsblad kan analysera data från sökfrågor som skannar ännu större datamängder i Kalkylark.

Filtrera efter mått och värde i en pivottabell med kopplade arbetsblad för Looker

Tidigare kunde användare av kopplade arbetsblad filtrera efter dimensioner i pivottabeller, men inte efter mått. Nu kan Looker-användare filtrera efter mått i en pivottabell, vilket möjliggör ännu mer riktade analyser för kopplade arbetsblad. Looker-användare kan dessutom filtrera efter värde i en pivottabell i kopplade arbetsblad.

Läs mer om måtttyper i Looker och om att skapa och använda pivottabeller.

Lägga till emojis i Google Kalkylark

Nu kan du infoga emojis i Google Kalkylark genom att

• skriva @ > Emoji > välj önskad emoji
  • gå till Infoga > Emoji > välj önskad emoji

Läs mer

Konvertera e-postadresser och länkar till smarta brickor med tabbtangenten

Nu kan du infoga en länk och trycka på tabbtangenten för att konvertera länken till en smart bricka i Google Kalkylark. Öppna den här funktionen när du kopierar och klistrar in e-postadresser eller länkar till Google Drive-filer, Google Maps-platser eller YouTube-videor i ett kalkylark.

Läs mer om att infoga smarta brickor i Google Kalkylark.

Inkludera alternativet Alt-text i sidofältet Bildalternativ

Nu kan du lägga till alternativ text till bilder i Kalkylark genom att högerklicka på en bild och välja Lägg till alternativ text i cell. Då öppnas ett sidofält där du kan skriva in texten.

Juni 2023

Ytterligare uppdateringar för Google Kalkylark-appen på Android-enheter

Nu kan du använda ett tangentbord för att infoga intervall i en formel med piltangenterna i Google Kalkylark-appen. Vi lägger även till fler formelrelaterade kortkommandon.

Vi gör om upplevelsen när Kalkylark öppnas för första gången på vikbara Android-enheter och surfplattor

Nu blir upplevelsen mer fokuserad på att skapa när Kalkylark-appen öppnas för första gången på Android-enheter. Exempel:

• I Kalkylark-appen blir tryckområdena större och när du trycker en gång visas formelfältet, flikfältet och ett verktygsfält för kontextuell formatering

Svara effektivare på åtkomstbegäranden till Google Workspace-filer

Vi lanserar en ny funktion för filåtkomst som gör det lättare för filgodkännare att svara på väntande åtkomstbegäranden i Google Workspace.

• Användarna kan nu granska och svara på begäranden i filen. Godkännare ser en aviseringsprick på knappen Dela om de har en väntande åtkomstbegäran och en ny banner högst upp i dialogrutan för delning.
  • Godkännare kan fortsätta att svara på åtkomstbegäranden via befintliga e-postmeddelanden som skickas när användarna begär åtkomst till filer. Om kryssrutan Meddela är markerad när en godkännare svarar på en begäran får användaren som begärde åtkomst ett e-postmeddelande med statusen för begäran.

I en fil öppnar du filen och klickar på knappen Dela > välj knappen Granska i den nya bannern för att visa åtkomstbegäran/åtkomstbegärandena > svara på begäran/begärandena.

Läs mer om att dela filer från Google Drive.

Lägga till eller ta bort kryptering på klientsidan från en fil i Google Kalkylark och Google Presentationer

Du kan nu lägga till eller ta bort kryptering på klientsidan i befintliga kalkylark i Google Kalkylark. Med den här uppdateringen får du flexibiliteten att styra krypteringen i takt med att dina dokument och projekt utvecklas. Den här funktionen är redan tillgänglig för Google Dokument. | Endast tillgängligt för kunder med Google Workspace Enterprise Plus, Education Standard och Education Plus.

Maj 2023

Nya funktioner i tidslinjevyn

Med tidslinjevyn kan du enkelt interagera med projektinformation och hantera sådant som marknadsföringskampanjer, milstolpar för projekt, scheman, samarbete mellan olika grupper och mycket mer.

Vi lägger till följande funktioner för att utöka funktionen för tidslinjevyn:

• Förbättrade formateringsalternativ, inklusive trunkering av korttext och ett alternativ för ångra/gör om
  • En komprimerad vy för ett kort som gör att du kan sammanfoga korten till en rad för varje kortgrupp
  • Stöd för utskrift och nedladdning

Läs mer

Dataextrahering från smarta chip

Med extrahering av data för smart chip går det att lägga till information från person-, fil- och händelsebrickor i Kalkylark. Mer specifikt kan du med den här funktionen hämta metadata som är kopplad till specifika smarta brickor till en egen cell, samtidigt som anslutningen till brickan som data extraherades från bibehålls.

Om du till exempel behöver hålla ordning på en uppsättning dokument, ägare och detaljer, exempelvis när filen skapades eller vem som senast ändrade filen, kan du göra det genom att extrahera dessa fält från relevanta filbrickor.

Läs mer

Förbättringar av kortkommandon

Vi lägger till nya kortkommandon i Google Kalkylark så att du kan bli mer produktiv och jobba snabbare. Några exempel är att lägga till/ta bort fetstil, flytta till nästa arbetsblad och visa rutan Sök och ersätt.

Läs mer

Ytterligare uppdateringar för apparna Google Dokument, Kalkylark och Presentationer på Android-enheter

Vi fortsätter vårt arbete med att förbättra Google Workspace på Android-enheter med stora skärmar och lägger därför till följande uppdateringar:

• möjlighet att få tillgång till en vertikal snabbmeny när du högerklickar med musen i apparna för Google Dokument och Presentationer
  • möjlighet att använda ett tangentbord för att infoga intervall i en formel med piltangenterna i Google Kalkylark-appen. Vi lägger även till fler formelrelaterade kortkommandon.

April 2023

Fler funktioner för smarta brickor

Vi utökar YouTube-brickor till Kalkylark så att du lättare kan hantera YouTube-innehåll. Med den här funktionen kan du lägga till YouTube-data, till exempel titel, beskrivning och förhandsgranskning av video, direkt i kalkylarkets cell. Kopiera och klistra in en YouTube-länk i cellen, håll muspekaren över den och klicka på alternativet Bricka i rutan Ersätt webbadress.

Nu kan du även infoga flera smarta brickor och text i en cell med @-menyn. Detta förbättrar din möjlighet att snabbt förhandsgranska och interagera med ännu mer sammanhangsvisande information i Kalkylark.

Läs mer

Ny funktion i Google Dokument, Kalkylark och Presentationer: Förbättrad verktygssökning

Den förbättrade verktygssökningen högst upp i Google Dokument, Kalkylark och Presentationer kan göra det lättare för användarna att upptäcka vanliga verktyg och funktioner. Syftet med dessa avancerade verktyg är att snabbt hitta relevanta funktioner med hjälp av egna ord. Om du till exempel söker efter vem som senast öppnade det här dokumentet visas aktivitetsöversikten

Mars 2023

Förbättringar av filter

Filter och filtervyer hjälper dig att analysera en datauppsättning i ett kalkylark. Vi lanserar två uppdateringar som förbättrar den här populära funktionen.

• Nu visas antalet rader i den nedre högra marginalen så att du ser direkt om du tittar på hela datauppsättningen eller bara en del av den.
  • Med det nya alternativet för att tillämpa filter direkt från högerklicksmenyn är filtren nu mer tillgängliga och synliga. Högerklicka och tillämpa filter direkt på din data, ta bort dem eller filtrera efter det aktuella cellvärdet från samma meny. Läs mer

Februari 2023

Nya funktioner i Smart canvas: Platsbrickor, utökade datumfunktioner, finansbrickor

Platsbrickor: När en Google Maps-platsbricka läggs till i kalkylarket kan du öppna platsen direkt i Google Maps och se en förhandsgranskning av platsen eller få en vägbeskrivning.

Utökade datumfunktioner: Inkludera datum lättare i arket med hjälp av @-ingångspunkten med genvägar som @today, @yesterday, @tomorrow och @date. När du klickar på datumet visas en datumväljare där du kan uppdatera datumen efter behov.

Finansbrickor: Lägg till Google Finans-enheter som aktier, räntefonder och valutor i ett kalkylark. Håll muspekaren över brickan om du vill förhandsgranska information som är beroende av enhetstyp.

Läs mer

Uppdateringar av funktioner, platsinställningar och import av CSV-filer

• Funktionen UPPHÖJT.TILL, som returnerar ett tal upphöjt till en potens, returnerar nu en rot med reellt värde vid försök att ta den udda roten av ett negativt tal. Läs mer
  • I Kalkylark används nu kalkylarkets språkkod för att säkerställa att formateringsinformation som funktioner, datum och valuta, motsvarar den fysiska platsen. I Frankrike är det till exempel vanligare att använda kommatecken som decimalavgränsare, vilket nu identifieras automatiskt när du uppdaterar språkkoden. Läs mer
  • Om du tidigare använde kommatecken (,) som decimalavgränsare och semikolon (;) som textavgränsare var du tvungen att välja denna anpassade avgränsare och skriva ”;”. för att texten skulle delas upp korrekt i kolumner. Nu identifieras alla semikolon (;) automatiskt som ett sätt att separera texten i kolumner i Kalkylark, vilket gör importprocessen smidigare för fler användare.

Januari 2023

Kopplade arbetsblad för Looker

Utforska modellerad data från Looker interaktivt med kopplade arbetsblad. Detta skapar en koppling mellan det välbekanta gränssnittet i Google Kalkylark och de över 50 datakällorna som är tillgängliga i Lookers öppna ekosystem, inklusive BigQuery, Cloud SQL, Snowflake och Redshift.

Från en enda datakälla kan du analysera data med hjälp av pivottabeller, diagram, formler och andra integrerade datakällor. Med den här livekopplingen skyddas dessutom din data och hålls uppdaterad.

Kom igång med kopplade arbetsblad för Looker

Kraftfulla nya funktioner för avancerad analys

Elva nya funktioner som introducerar nya koncept, ger dig effektivare funktioner med mera:

• EPOCHTODATE: Konverterar en Unix epoch-tidsstämpel i sekunder, millisekunder eller mikrosekunder till en datumtid i UTC.
  • MARGINOFERROR: Beräknar antalet slumpmässiga samplingsfel med avseende på ett värdeintervall och en konfidensnivå.
  • TOROW: Omvandlar en matris eller ett cellområde till en rad.
  • TOCOL: Omvandlar en matris eller ett cellintervall till en rad.
  • CHOOSEROWS: Skapar en ny matris av de valda raderna i det befintliga intervallet.
  • CHOOSECOLS: Skapar en ny matris av de valda kolumnerna i det befintliga intervallet.
  • WRAPROWS: Den här funktionen omger den angivna raden eller kolumnen med celler efter rader efter ett angivet antal element för att bilda en ny matris.
  • WRAPCOLS: Omger den angivna raden eller kolumnen med celler efter kolumner efter ett angivet antal element för att bilda en ny matris.
  • VSTACK: Lägger till intervall vertikalt och i sekvens för att returnera en större matris.
  • HSTACK: Lägger till intervall horisontellt och i sekvens för att returnera en större matris.
  • LET: Tilldelar namn med resultat för värdeuttryck och returnerar resultatet av formeluttryck. Formeluttrycket kan använda namnen som definieras i LET-funktionens omfattning. Värdeuttryck utvärderas endast en gång i LET-funktionen även om följande värdeuttryck eller formeluttryck använder dem flera gånger.

Ytterligare funktioner i Kalkylark och JSON-stöd för BigQuery

Utöka möjligheten att få åtkomst till, analysera, visualisera och dela miljarder rader av BigQuery-data från Google Kalkylark:

December 2022

Förbättringar av kortkommandon i Android

Nu har vi nya och uppdaterade kortkommandon för Android som bättre motsvarar webbupplevelsen i Google Kalkylark.

Nya kortkommandon som stöds:

• Kopiera inbäddat objekt (Ctrl + C), klipp ut inbäddat objekt (Ctrl + X), radera inbäddat objekt (Delete, backsteg), infoga ny rad (Ctrl + Retur), öppna filtermenyn (Ctrl + Alt + R), dölj rad/kolumn (Ctrl + Alt + 9/0), visa rad/kolumn (Ctrl + Skift + 9/0), flytta till början/slutet av raden (Home/End), flytta till början/slutet av arbetsbladet (Ctrl + Home/End).

Genvägsfunktionen har åtgärdats:

• Välj alla/rader/kolumn (loop), öppna hyperlänk (har nu stöd för att öppna flera hyperlänkar).

Alternativa genvägar som lagts till:

• Lägg till ytterkant, flytta till nästa/föregående arbetsblad, öppna snabbmenyn.

Se hela listan med kortkommandon och läs mer här

Uppdaterade sidofältet för datavalidering och rullgardinsbrickor

Använd rullgardinsbrickor för att enkelt ange statusar eller olika milstolpar för projekt som beskrivs i arbetsbladet. Den här funktionen är redan tillgänglig för Google Dokument.

Dessutom har vi ändrat arbetsflödet för skapande och hantering av alla regler för datavalidering, bland annat rullgardinsbrickor och kryssrutor. Nu kan du visa och redigera alla befintliga regler som har skapats på en viss flik i Kalkylark och skapa ytterligare regler från en ny sidofältsvy.

Läs mer om rullgardinsbrickor

november 2022

Tidslinjevy

Med tidslinjevyn kan du spåra och följa projekt i Google Kalkylark. Detta nya visuella lager visar projektinformation som lagras i Kalkylark, som uppgiftens start- och slutdatum, beskrivning och ägare.

Det kan hjälpa dig att hantera många projektdelar, till exempel:

• projektuppgifter
  • marknadsföringskampanjer
  • scheman
  • samarbeten mellan olika team
  • framtidsplaner

Den här funktionen är endast tillgänglig för vissa Workspace-utgåvor. Se om ditt konto är kvalificerat här.

Läs mer om hur du använder tidslinjevyn:

Oktober 2022

Lägg till mer information enkelt med smarta brickor

Använd smarta brickor i Google Kalkylark för att lägga till information om:

• personer med e-postadresser i Gmail eller Google Workspace
  • andra filer i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer
  • Google Kalender-händelser

Tips! I kalkylarket kan du hålla muspekaren över eller klicka på en smart bricka för mer information.

Läs mer om hur du använder smarta brickor.

Augusti 2022

Använda namngivna funktioner, LAMBDA-funktioner och LAMBDA-hjälpfunktioner

Du kan använda namngivna funktioner, LAMBDA-funktioner och LAMBDA-hjälpfunktioner för att ge ökad flexibilitet, läsbarhet och återanvändning i Kalkylark. Formler som tidigare var komplexa och svåra att förstå kan nu förenklas till mer begripliga och namngivna funktioner som kan återanvändas.

Läs mer i vårt Workspace-blogginlägg.

Läs mer om

Läs mer om XLOOKUP och XMATCH

XLOOKUP och XMATCH har stöd för förbättrad matchning och sökning jämfört med funktionerna PASSA och LETAUPP.

Läs mer om

Använd redigeringsknappen för att enkelt öppna redigeraren för pivottabellen

Klicka på knappen Redigera i popup-fönstret under pivottabellen för att öppna redigeraren för pivottabell. Du behöver inte längre klicka direkt på pivottabellen. Denna ändring förhindrar oavsiktliga klick.

Läs mer om hur du redigerar pivottabeller:

Juli 2022

Använda delegerad åtkomst med kopplade arbetsblad

Med delegerad åtkomst gäller följande:

• En användare som skapar ett kopplat arbetsblad kan välja att låta framtida sökfrågor använda den underliggande datakällan med hjälp av användaruppgifterna för kontot. Det här alternativet är möjligt även när andra Kalkylark-användare utlöser sökfrågorna.
  • Användare med skrivbehörighet kan analysera data även om de inte har tillgång till den underliggande datakällan. Detta är användbart när personer som inte har åtkomst till datakällan vill utföra dataanalys och uppdatera data som härleds från ett kopplat arbetsblad.
  • Standardpriser för BigQuery gäller när sökfrågor körs med delegerad åtkomst.

Läs mer om delegerad åtkomst.

maj 2022

Läs mer om VPC-SC för kopplade arbetsblad

Du kan använda VPC-tjänstkontroller för att begränsa åtkomsten till Google Cloud-resurser. VPC-tjänstkontrollerna har inte stöd för Kalkylark. Om du däremot har nödvändiga behörigheter och uppfyller åtkomstvillkoren för VPC-tjänstkontroller kan du använda VPC-tjänstkontrollerna för att tillåta sökfrågor som har utfärdats via kopplade arbetsblad.

Läs mer om BigQuery-data i kopplade arbetsblad.

April 2022

Åtgärda formelfel med formelförslag

När du infogar en formel i en cell i Kalkylark kan en förslagsruta visas med en ersättningsformel. Du kan godkänna eller avvisa förslaget.

Läs mer om formelkorrigeringar.

Använda Google Meet med Google Dokument, Kalkylark och Presentationer

Från Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer kan du göra följande:

• Gå med i ett Google Meet-videomöte
  • Presentera direkt i ett Google Meet-videomöte

Läs mer om att använda Google Meet i Google Dokumentredigerare.

Mars 2022

Läs mer om den fördubblade cellgränsen i Google Kalkylark

Cellgränsen i Google Kalkylark är nu 10 miljoner celler, en ökning från 5 miljoner celler. Den här gränsen gäller nya, befintliga och importerade filer.

Läs mer om filgränser för Google Drive.

November 2021

Använda personbrickor för att visa mer information om intressenter

Du kan lägga till personbrickor direkt i ett Google-kalkylark. Med dessa element kan du snabbt hitta mer information om kollegor eller kontakter, inklusive deras plats, befattning och kontaktuppgifter.

Med en personbricka kan du även göra följande:

• Boka ett möte
  • Starta en chatt
  • Skicka ett e-postmeddelande
  • Och mycket mer.

Den här funktionen är redan tillgänglig för Google Dokument.

Om du vill infoga en personbricka väljer du ett alternativ:

• Ange @ i en cell.
  • Klicka på Infoga följt av Personbricka högst upp.
Läs mer om personbrickor.
Läs mer om nya kortkommandon för iOS
Du kan använda ett brett utbud av nya kortkommandon i iOS Kalkylark. Läs mer om iOS-kortkommandon för Kalkylark.

Oktober 2021

Läs mer om förbättrade menyer i Google Kalkylark

Vi har gjort följande uppdateringar av menyerna för att göra det enklare att hitta de vanligaste funktionerna i Google Kalkylark. Vi har:

• förkortat menyraden och högerklicksmenyerna för att bättre passa din skärm och förhindra att menyer döljs utanför skärmen.
  • lagt till och flyttat funktioner till mer intuitiva platser. Nu kan du till exempel låsa en rad eller kolumn från högerklicksmenyn.
  • förkortat vissa objektbeskrivningar på menyn för snabbare identifiering.
  • lagt till ikoner för att göra det lättare att hitta funktioner.
  • gjort ändringar på alla menyer, inklusive:
    • Arkiv
    • Redigera
    • Visa
    • Infoga
    • Format
    • Datum
    • Verktyg
    • Tillägg
    • Hjälp
    • Tillgänglighet

Augusti 2021

Visa inbäddade Office-filer i Google Kalkylark

Du kan visa inbäddade Microsoft Office-filer i dokument när du jobbar med Office-filer i:

• Dokument
  • Kalkylark
  • Presentationer

Med den här funktionen kan du:

• visa filer i förhandsgranskningsläge
  • kopiera eller ladda ned en inbäddad fil direkt till Drive.
Läs om smarta formel- och funktionsförslag

När du arbetar med data i Google Kalkylark kan du hitta infogade, sekventiella och kontextkänsliga förslag för formler och funktioner.

Med formelförslag kan du:

• skriva nya formler korrekt
  • göra dataanalysen snabbare och enklare.

När du infogar en formel i Kalkylark visas förslag automatiskt medan du fortsätter skriva text. Du kan se fler förslag på rullgardinsmenyn.

Läs om att anpassa temafärger i Kalkylark

Du kan hitta och välja temafärger i Kalkylark och Presentationer.

Så här väljer du temafärger:

1. Öppna rullgardinsmenyn för färgväljaren och klicka på knappen Redigera för temafärgpaletten.
  2. Välj en färg på rullgardinsmenyn i sidofältet med temafärg.
  3. Redigera innehållet med de nya temafärgerna.
Viktigt! Färgändringar gäller endast för det tema du väljer. Färgändringar skapar inte ett nytt tema.
Öppna Microsoft Office-filer i Drive snabbare

När du skapar delade länkar kan du öppna Microsoft Office-filer i Google Drive direkt i

• Dokument
  • Kalkylark
  • Presentationer.

Tidigare öppnades Office-filer i förhandsgranskningsläge. Nu kan du öppna filer i redigeringsläge och samarbeta snabbare. Läs mer om att arbeta med Office-filer i Drive.

Använda Smartskrivning när du kommenterar i Google Presentationer, Kalkylark och Teckningar

Med Smartskrivning kan du kommentera snabbare och mer korrekt i

• Presentationer
  • Kalkylark
  • Teckningar.

Läs mer om Smartskrivning i Google Dokument, Kalkylark, Presentationer och Teckningar.

Juli 2021

Utföra grundläggande åtgärder på flera flikar i Google Kalkylark

Arbeta snabbare och säkrare i Google Kalkylark när du utför grundläggande åtgärder i flera arbetsblad.

Du kan markera och sedan sammanfoga, radera, duplicera, kopiera, färglägga eller dölja flera flikar.

Läs mer om hur du redigerar Google Kalkylark.

Google Workspace Business Starter- och Frontline-användare kan bjuda in personer utan Google-konton att samarbeta i Drive-filer och mappar
Du kan skicka en pinkod till besökare så att de kan visa, kommentera eller redigera innehåll i
  • Drive
  • Dokument
  • Kalkylark
  • Presentationer
  • Sites.
Läs mer om att dela dokument med besökare.

Juni 2021

Hitta nya sätt att navigera i kommentarer i Google Kalkylark

I Google Kalkylark kan du göra följande:

• granska kommentarer och konversationstrådar i ett sidofält
  • använda filter för att hitta de mest relevanta kommentarerna
  • bläddra i kommentarstrådar i det överlagrade kommentarsfältet.

Läs mer om hur du använder kommentarer i Google Kalkylark.

Maj 2021

Presentera Google Kalkylark direkt i ett Google Meet-möte
Presentera ett kalkylark från Google Kalkylark till ett Google Meet-möte du deltar i. Läs mer om hur du presenterar dokument, kalkylark eller bilder direkt i Google Meet.
Läs om hur du anpassar alternativ för linjer och fyllnad i Google Kalkylark

Fler anpassningsalternativ för linjer och fyllnad för serier och serieobjekt. Du kan ändra följande:

• färg
  • opacitet
  • format för streckade linjer
  • linjetjocklek.

För kolumnformade serier kan du lägga till och formatera kanter. Läs mer om hur du lägger till och redigerar diagram.

April 2021

Hitta fler sätt att analysera BigQuery-data med kopplade arbetsblad
Läs mer om hur du arbetar med, visar och ordnar din BigQuery-data när du använder kopplade arbetsblad. De nya funktionerna och förbättringarna omfattar följande:
  • kolumnstatistik
  • möjligheten att filtrera efter värde
  • beräknade fält för pivottabeller
  • gruppering av pivottabeller
  • utsnitt.
Läs mer om att arbeta med BigQuery-data med hjälp av kopplade arbetsblad.

Januari 2021

Använd rutan för intervallnamn för att förbättra navigeringen i Google Kalkylark

Använd rutan för intervallnamn för att navigera till aktiva celler och intervall i Google Kalkylark.

Läs mer om att namnge ett cellintervall.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.