Kuvan lisääminen laskentataulukkoon

Voit lisätä kuvia, joiden koko on alle 50 Mt ja muoto .png, .jpg tai .gif. Seuraa kuvien käyttösääntöjä. SVG-tiedostomuotoa ei tueta.

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Klikkaa solua, johon haluat lisätä kuvan.
  3. Valitse Lisää ja sitten Kuva.
  4. Valitse, sijoitetaanko kuva solun sisään vai solujen päälle. Solut, joissa on kuva, eivät voi sisältää tekstiä.
  5. Valitse kuva tai ota uusi.
  6. Valitse Avaa tai Valitse.

Kuvan lisääminen tietokoneelta tai internetistä

Kopioi kuva tietokoneelta tai internetistä ja liitä se suoraan dokumenttiin, esitykseen tai laskentataulukkoon. Kuvan näkymiseen voi mennä hetki.

Kuvan lisääminen funktion avulla

Käytä IMAGE-funktiota. Kuvan koko muuttuu automaattisesti niin että kuva sopii solun sisään. Kuvan sovitustavan valitseminen:
  • Sovita muuttamalla kokoa: =IMAGE(“URL”), =IMAGE(“URL”; 1)
  • Sovita venyttämällä: =IMAGE(“URL”; 2)
  • Alkuperäinen koko: =IMAGE(“URL”; 3)
  • Oma koko: =IMAGE(“URL”; 4; [korkeus pikseleinä]; [leveys pikseleinä])

Solujen päällä olevan kuvan korvaaminen

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Klikkaa kuvaa, jonka haluat korvata.
  3. Valitse kuvan oikeasta yläkulmasta Lisää Lisääja sitten Korvaa kuva.
  4. Valitse kuva.
  5. Valitse Korvaa tai Valitse.

Vaihtoehtoisen otsikon ja kuvauksen lisääminen kuvaan

Jos kuva on solussa:
  1. Avaa tietokoneella laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Klikkaa kuvaa kakkospainikkeella.
  3. Valitse Vaihtoehtoinen teksti.

Jos kuva on solujen päällä:

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Klikkaa kuvaa ja sitten Lisää Lisää Vaihtoehtoinen teksti.

Kuvan siirtäminen tai sen koon muuttaminen

Kuvan siirtäminen

• Siirrä kuva solusta toiseen leikkaamalla ja liittämällä.
  • Siirrä solujen päällä olevaa kuvaa klikkaamalla ja vetämällä sitä.
  • Siirrä kuva solun sisältä solujen päälle klikkaamalla kuvaa kakkospainikkeella ja valitsemalla Aseta kuva solujen päälle.
  • Kuvan siirtäminen solujen päältä solun sisään:

1. ​​Klikkaa solua, johon haluat sijoittaa kuvan.

2. Klikkaa kuvaa ja sitten Lisää Lisää Aseta kuva valittuun soluun.

Vinkki: Voit siirtää useita kohteita kerrallaan painamalla CTRL- tai Command-näppäintä ja klikkaamalla siirrettäviä kohteita.

Kuvan koon muuttaminen
  1. Avaa tietokoneella laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Klikkaa muutettavaa kuvaa.
  3. Muuta kuvan kokoa vetämällä sinisiä merkkejä.

Vinkki: Voit muuttaa useiden kohteiden kokoa yhtä paljon samanaikaisesti painamalla CTRL- tai Command-näppäintä ja klikkaamalla kohteita, joiden kokoa haluat muuttaa.