Functie RANDARRAY

De functie RANDARRAY genereert een matrix met willekeurige getallen tussen 0 en 1. De grootte van de matrix wordt bepaald door de waarden die je voor de argumenten 'rijen' en 'kolommen' hebt opgegeven.

Onderdelen van de functie RANDARRAY

RANDARRAY(rijen; kolommen)

Onderdeel Beschrijving
rijen Het aantal rijen dat moet worden geretourneerd [optioneel]. Als je kolommen opgeeft, moet je deze waarde ook opgeven.
kolommen Het aantal kolommen dat moet worden geretourneerd [optioneel].

Voorbeeldformules

Voorbeeld 1 RANDARRAY()

Voorbeeld 2 RANDARRAY(4; 2)

Opmerkingen

• Als rijen en kolommen worden weggelaten, retourneert RANDARRAY een rastergrootte van 1 x 1.
  • De resultaten van RANDARRAY worden geüpdatet als je op Enter drukt (net zoals bij de functie ASELECT het geval is).

Voorbeelden

A B
1 Formule Resultaat
2 =RANDARRAY() 0,292929292
3
4

A B C
1 Formule Resultaat
2 =RANDARRAY(4;2) 0,35464566 0,124214214
3   0,45674863412 0,4561312
4   0,4565146 0,12645601
5   0,7878945 0,13459698

Gerelateerde functies

• ASELECT Retourneert een willekeurig getal tussen 0 (inbegrepen) en 1 (niet inbegrepen).
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.