Functie URL.CODEREN (ENCODEURL)

Codeert tekst zodat deze kan worden gebruikt in de zoekopdracht van een URL.

Onderdelen van de functie URL.CODEREN

URL.CODEREN(tekst)

Onderdeel Beschrijving
tekst De tekst die wordt gecodeerd als URL.

Voorbeeldformules

URL.CODEREN(“hallo wereld!”)

URL.CODEREN(A10)

Opmerkingen

Deze functie is handig voor het doorgeven van URL-argumenten aan functies die webverzoeken doen, zoals IMPORTHTML.

Voorbeelden

De tekst 'hallo, wereld!' coderen in een voor een URL geschikte notatie:

A B
1 Formule Resultaat
2 =URL.CODEREN(“hallo, wereld!”) hallo%2C%20wereld%21

URL.CODEREN gebruiken om een ​​hyperlink te maken:

A B
1 Formule Resultaat
2 =HYPERLINK("http://google.com?q=" & URL.CODEREN("hallo wereld")) http://google.com?q=hallo%20wereld

Gerelateerde functies

• IMPORTHTML:  Importeert gegevens uit een tabel of lijst in een HTML-pagina.
  • WISSEN.CONTROL:  Retourneert de tekst waaruit de niet-afdrukbare ASCII-tekens zijn verwijderd.
  • VERVANGEN:  Vervangt een gedeelte van een teksttekenreeks door een andere teksttekenreeks.