Aktivera aviseringar i ett kalkylark

Ställ in aktiveringar som visar när andra har ändrat kalkylark och se vad de har ändrat.

Den här funktionen är inte tillgänglig i Google Dokument eller Presentationer.

Ställa in meddelanden

Du kan bara ställa in meddelanden åt dig själv. Du får inte meddelanden när du gör ändringar i kalkylarket, men du får meddelanden när andra gör ändringar.

1. På datorn öppnar du ett kalkylark i Google Kalkylark.
  2. Klicka på Verktyg följt av Meddelanderegler högst upp.
  3. I fönstret som visas väljer du när du vill få meddelanden. Meddela dig när:
    • Ändringar görs: Ställ in meddelanden när någon ändrar ett kalkylark.
    • En användare skickar ett formulär: Ställ in aviseringar när någon fyller i ett formulär.
  4. I fönstret som visas väljer du hur ofta du vill få meddelanden. Meddela dig med:
    • E-post – daglig sammanfattning: Skicka en daglig sammanfattning av alla ändringar.
    • E-post – direkt: Skicka ett e-postmeddelande för varje ändring.
  5. Klicka på Spara.

Se vem som gör ändringar

Du kan se vem som gör ändringar i kalkylarket beroende på vilken åtkomstnivå du har till ett kalkylark.

• Om du är redigeringsbehörig: Du kan se användarnamnen på personer som gör ändringar.
  • Om du är läsbehörig: Du kan ställa in aviseringar men kan inte se användarnamn.

Om du vill ställa in fler specifika aviseringsregler, till exempel när någon ändrar ett visst cellintervall, använder du Apps Script.