Administrer varslene dine

Du kan endre hvor ofte du skal motta e-postvarsler om kommentarer i Google Dokumenter, Tegninger, Regneark eller Presentasjoner. I Google Dokumenter og Regneark kan du også endre varslingsinnstillingene for redigeringer. Du kan velge om du vil motta varsler via e-post eller i nettleseren.

Viktig: Endringer i varslingsinnstillingene gjelder bare for filen du har åpnet.

Administrer varsler for kommentarer

1. Åpne et dokument, en tegning, et regneark eller en presentasjon på en datamaskin.
  2. Gjør ett av følgende:
    • Gå til Verktøy etterfulgt av Varslingsinnstillinger.
    • Øverst til høyre i filen klikker du på «Åpne kommentarloggen» Kommentar etterfulgt av og deretter på «Varslingsinnstillinger» .
  3. Under «Kommentarer» velger du når du vil motta varsler:
    • Alle kommentarer: Du blir varslet om alle nye kommentarer.
    • Relevante kommentarer for deg: Du blir varslet hvis du blir @nevnt, og om tråder du er involvert i.
    • Ingen: Du mottar ingen e-poster om kommentarer for denne filen.

Tips: Du kan også endre varslingsinnstillingene dine direkte fra e-postvarslene. Når du mottar et e-postvarsel om kommentarer, klikker du på Varslingsinnstillinger i e-posten. Ved siden av «Kommentarer» kan du oppdatere innstillingene dine for denne filen.

Administrer varsler for endringer

I Google Dokumenter og Regneark kan du endre innstillingene for filer for å få varsler når andre gjør endringer.

I Google Dokumenter

Du får ikke varsler når du selv gjør endringer i dokumentet, men du får varsler når noen andre legger til eller fjerner innhold.

1. Åpne et Google-dokument på datamaskinen.
  2. Gjør ett av følgende:
    • Gå til Verktøy etterfulgt av Varslingsinnstillinger.
    • Øverst til høyre i filen klikker du på «Åpne kommentarloggen» Kommentar etterfulgt av og deretter på «Varslingsinnstillinger» .
  3. Under «Endringer» velger du når du vil motta varsler:
    • Tilføyd eller fjernet innhold: Du blir varslet når noen legger til eller fjerner innhold i denne filen.
    • Ingen: Du mottar ingen e-poster om endringer for denne filen.

Tips:

• Du kan også endre varslingsinnstillingene dine direkte fra e-postvarslene. Når du mottar et e-postvarsel om kommentarer eller endringer, klikker du på Varslingsinnstillinger i e-posten. Ved siden av «Endringer» kan du oppdatere innstillingene dine for denne filen.
  • Hvis det er for mange endringer eller dokumentet er for stort, er det ikke sikkert at e-postvarslene viser alle endringene. Åpne dokumentet for å finne alle endringene.

I Google Regneark

Du kan bare konfigurere varsler for deg selv. Du får ikke varsler når du selv gjør endringer i regnearket, men du får varsler når andre gjør endringer.

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Øverst klikker du på Verktøy etterfulgt av Varslingsinnstillinger etterfulgt av Endre varsler.
  3. I vinduet som vises, velger du «når» du vil motta varsler. Bli varslet når:
    • Endringer gjøres: Konfigurer varsler når noen gjør endringer i et regneark.
    • En bruker sender inn et skjema: Konfigurer varsler når noen fyller ut et skjema.
  4. I vinduet som vises, velger du «hvor ofte» du vil motta varsler. Bli varslet med:
    • E-post – daglig sammendrag: Send et daglig sammendrag av alle endringer.
    • E-post – med det samme: Send en e-post for hver endring.
  5. Klikk på Lagre.

Se hvem som gjør endringer i Google Regneark

Du kan se hvem som gjør endringer i regnearket, avhengig av hvilket tilgangsnivå du har til regnearket.

• Hvis du har redigeringstilgang: Du kan se brukernavnet til dem som gjør endringer.
  • Hvis du har lesetilgang: Du kan konfigurere varsler, men du kan ikke se brukernavn.

Hvis du vil konfigurere mer spesifikke varslingsregler, for eksempel når noen endrer et bestemt celleområde, kan du bruke Apps-skript.