Meldingen inschakelen in een spreadsheet

Stel meldingen in om op de hoogte te blijven van wijzigingen die anderen in je spreadsheets aanbrengen. Zo kun je eenvoudig bijhouden wie wat wanneer heeft aangepast.

Deze functie is niet beschikbaar in Google Documenten of Presentaties.

Meldingen instellen

Je kunt alleen voor jezelf meldingen instellen. Je ontvangt geen meldingen wanneer je zelf wijzigingen aanbrengt in je spreadsheet, maar wel wanneer anderen wijzigingen aanbrengen.

1. Open een spreadsheet in Google Spreadsheets op je computer.
  2. Klik bovenaan op Extra en vervolgens Meldingsregels.
  3. Selecteer in het venster dat wordt weergegeven in welke gevallen je meldingen wilt ontvangen. Je kunt in de volgende gevallen een melding ontvangen:
    • Bij wijzigingen: laat een melding verzenden wanneer iemand een wijziging aanbrengt in een spreadsheet.
    • Een gebruiker verzendt een formulier: laat een melding verzenden wanneer iemand een formulier invult.
  4. Selecteer in het venster dat wordt weergegeven hoe vaak je meldingen wilt ontvangen. Je opties zijn:
    • E-mail - dagelijks overzicht: laat een dagelijks overzicht verzenden met alle wijzigingen.
    • E-mail - onmiddellijk: laat bij elke wijziging een afzonderlijke e-mail verzenden.
  5. Klik op Opslaan.

Bekijken wie wijzigingen aanbrengt

Afhankelijk van je toegangsniveau voor een spreadsheet kun je zien wie wijzigingen aanbrengt in je spreadsheet.

• Als je bewerkingsrechten hebt: je kunt de gebruikersnamen zien van mensen die wijzigingen aanbrengen.
  • Als je weergaverechten hebt: je kunt meldingen instellen, maar je kunt geen gebruikersnamen bekijken.

Als je specifiekere meldingsregels wilt instellen (bijvoorbeeld wanneer iemand een bepaald celbereik wijzigt), kun je gebruikmaken van Apps Script.