Ilmoitusten hallinnointi

Voit valita, kuinka usein saat sähköposti-ilmoituksia kommenteista Google Docsissa, Drawingsissa, Sheetsissä tai Slidesissa. Google Docsissa ja Sheetsissä voit muuttaa myös muokkausten ilmoitusasetuksia. Voit valita, haluatko ilmoitukset sähköpostiin vai selaimeen.

Tärkeää: Ilmoitusasetusten muutokset koskevat vain tiedostoa, jossa olet.

Kommentti-ilmoitusten hallinnointi

1. Avaa dokumentti, piirros, laskentataulukko tai esitys tietokoneella.
  2. Valitse jokin seuraavista:
    • Valitse Työkalut ja sitten Ilmoitusasetukset.
    • Valitse tiedoston oikeasta yläkulmasta Avaa kommenttihistoria Kommentoi ja sitten valitse Ilmoitusasetukset .
  3. Valitse Kommentit-kohdasta, milloin haluat saada ilmoituksia:
    • Kaikki kommentit: Saat ilmoituksen kaikista uusista kommenteista.
    • Kommentteja sinulle: Saat ilmoituksen sinua koskevista @maininnoista ja viestiketjuista.
    • Ei mitään: Et saa koskaan sähköposti-ilmoituksia kyseisen tiedoston kommenteista.

Vinkki: Voit muuttaa ilmoitusasetuksia myös suoraan sähköposti-ilmoituksista. Kun saat kommenttia koskevan sähköposti-ilmoituksen, valitse siitä Ilmoitusasetukset. Kommentit-kohdasta voit muuttaa kyseisen tiedoston asetuksia.

Muokkausilmoitusten hallinnointi

Voit muuttaa Google Docsin ja Sheetsin tiedostojen asetuksia niin, että saat ilmoitukset muiden tekemistä muutoksista.

Google Docsissa

Et saa ilmoituksia tehdessäsi itse muutoksia dokumenttiin, mutta sinulle ilmoitetaan, kun joku lisää tai poistaa sisältöä.

1. Avaa Google-dokumentti tietokoneella.
  2. Valitse jokin seuraavista:
    • Valitse Työkalut ja sitten Ilmoitusasetukset.
    • Valitse tiedoston oikeasta yläkulmasta Avaa kommenttihistoria Kommentoi ja sitten valitse Ilmoitusasetukset .
  3. Valitse Muokkaukset-kohdasta, milloin haluat saada ilmoituksia:
    • Lisätty tai poistettu sisältö: Saat ilmoituksen, kun joku lisää sisältöä tiedostoon tai poistaa sitä.
    • Ei mitään: Et saa koskaan sähköposti-ilmoituksia kyseisen tiedoston muokkauksesta.

Vinkkejä:

• Voit muuttaa ilmoitusasetuksia myös suoraan sähköposti-ilmoituksista. Kun saat kommenttia tai muokkausta koskevan sähköposti-ilmoituksen, valitse siitä Ilmoitusasetukset. Muokkaukset-kohdasta voit muuttaa kyseisen tiedoston asetuksia.
  • Jos muokkauksia on liikaa tai dokumentti on liian suuri, sähköposti-ilmoituksissa ei välttämättä näy kaikkia muutoksia. Näet ne kaikki avaamalla dokumentin.

Google Sheetsissä

Voit tilata ilmoitukset ainoastaan itsellesi. Et saa ilmoituksia tehdessäsi muutoksia laskentataulukkoon, mutta saat ilmoituksen muiden tekemistä muutoksista.

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Klikkaa yläreunasta Työkalut ja sitten Ilmoitusasetukset ja sitten Muokkaa ilmoituksia.
  3. Valitse avautuvasta ikkunasta, millaisissa tapauksissa haluat saada ilmoituksen. Ilmoita minulle kun…
    • Tiedostoon on tehty mitä tahansa muutoksia: Saat ilmoituksen, kun joku tekee laskentataulukkoon muutoksen.
    • Käyttäjä lähetti lomakkeen: Saat ilmoituksen, kun joku täyttää lomakkeen.
  4. Valitse avautuvasta ikkunasta, miten usein haluat saada ilmoituksia. Haluan ilmoitukset…
    • Sähköpostilla ‒ päivittäinen tiedote: Lähetä päivittäinen muutosten yhteenveto.
    • Sähköpostilla ‒ välittömästi: Lähetä sähköposti jokaisesta muutoksesta.
  5. Klikkaa Tallenna.

Muutosten tekijän näkeminen Google Sheetsissä

Voit tarkistaa laskentataulukkoa muokkaavat henkilöt laskentataulukon käyttöoikeustasosi mukaan.

• Jos olet muokkaaja: Näet muokkausten tekijöiden käyttäjätunnukset.
  • Jos olet katsoja: Voit tilata ilmoitukset mutta et näe käyttäjätunnuksia.

Apps-skriptin avulla voit määrittää tarkat ilmoitussäännöt. Näin saat ilmoituksen esimerkiksi silloin, kun joku muokkaa tiettyyn väliin sisältyviä soluja.

Muita artikkeleita