Funktionen UNICODE

Funktionen UNICODE returnerar Unicode-decimalvärdet för det första tecknet i texten.

UNICODE-funktionens delar

Unicode(text)

Del Beskrivning
text Strängen som innehåller tecknet som ska utvärderas.

Exempelformler

UNICODE("A")

UNICODE(123)

UNICODE(😀😀😄)

Kommentarer

• UNICODE-funktionen fungerar bara om strängen med indata inte är tom och det första tecknet har en motsvarighet i Unicode.

• Tal kan anges direkt för UNICODE-funktionen och tolkas som en sträng.

Exempel

UNICODE: Allmän användning

A B
1 Resultat Formel
2 65 =UNICODE("Alfabet")
3 49 =UNICODE(123)
4 128512 =UNICODE(😀😀😄)

Relaterade funktioner

TECKENKOD: Omvandlar ett nummer till tecken enligt aktuell Unicode-tabell.

KOD: Returnerar det första tecknets numeriska Unicode-värde i den tillhandahållna strängen.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.