Functie UNICODE

De functie UNICODE retourneert de decimale Unicode-waarde van het eerste teken van de tekst.

Onderdelen van de functie UNICODE

UNICODE(tekst)

Onderdeel Beschrijving
tekst De tekenreeks met het teken dat wordt geëvalueerd.

Voorbeeldformules

UNICODE("A")

UNICODE(123)

UNICODE(😀😀😄)

Opmerkingen

• De functie UNICODE werkt alleen correct als de ingevoerde tekenreeks niet leeg is en het eerste teken een Unicode-weergave heeft.

• Getallen kunnen direct in de functie UNICODE worden opgegeven en worden als een tekenreeks geparseerd.

Voorbeelden

UNICODE: algemeen gebruik

A B
1 Resultaat Formule
2 65 =UNICODE("Alfabet")
3 49 =UNICODE(123)
4 128512 =UNICODE(😀😀😄)

Verwante functies

TEKEN: Converteert een nummer naar een teken op basis van de huidige Unicode-tabel.

CODE: Retourneert de numerieke Unicode-waarde van het eerste teken in de opgegeven tekenreeks.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.