UNICODE-funktio

UNICODE-funktio palauttaa tekstin ensimmäisen merkin Unicode-koodin desimaalilukuna.

UNICODE-funktion osat

UNICODE(teksti)

Osa Kuvaus
teksti Merkkijono, joka sisältää arvioitavan merkin.

Esimerkkikaavat

UNICODE("A")

UNICODE(123)

UNICODE(😀😀😄)

Huomioitavaa

• UNICODE-funktio toimii oikein vain, jos syötemerkkijono ei ole tyhjä ja jos ensimmäinen merkki voidaan ilmaista Unicode-koodilla.

• Luvut voidaan siirtää suoraan UNICODE-funktioon, jolloin ne jäsennetään merkkijonoksi.

Esimerkkejä

UNICODE : Yleinen käyttö

A B
1 Tulos Kaava
2 65 =UNICODE("Aakkoset")
3 49 =UNICODE(123)
4 128512 =UNICODE(😀😀😄)

Aiheeseen liittyvät funktiot

MERKKI (CHAR): Muuntaa numeron merkiksi senhetkisen merkistökooditaulukon perusteella.

KOODI (CODE): Palauttaa annetun merkkijonon ensimmäisen merkin numeerisen merkistökoodiarvon.