Functie ISBET (ISPMT)

De functie ISBET berekent de rente die is betaald tijdens een bepaalde periode van een investering.

Onderdelen van de functie ISBET

ISBET(rente; periode; aantal_perioden; huidige_waarde)

Onderdeel Beschrijving Opmerkingen
rente De rentevoet.
periode Het tijdsbestek waarvoor je de rentebetaling wilt bekijken. Moet een getal tussen 1 en 'aantal_perioden' zijn.
aantal_perioden Het aantal uit te voeren betalingen.
huidige_waarde De huidige waarde van de annuïteit.

Voorbeeldformule

ISBET(15%; 2; 5; 1000)

Opmerkingen

Zorg ervoor dat je consistente eenheden gebruikt voor de rente, de periode en het aantal perioden. Als een driejarige lening voor een auto per maand wordt afbetaald, moet het jaarlijkse rentepercentage dus door 12 worden gedeeld en het aantal betalingen op 36 worden gesteld. Maar wordt een lening van dezelfde lengte per kwartaal betaald, dan moet het jaarlijkse rentepercentage door 4 worden gedeeld en het aantal betalingen op 12 worden gesteld.

Voorbeeld

A B
1 Formule Resultaat
2 =ISBET(B1; B2; B3; B4) -2400

Verwante functies

• PBET: Berekent de aflossing van de hoofdsom van een investering op basis van periodieke betalingen van een vast bedrag en een vaste rentevoet.
  • BET: Berekent de periodieke betaling voor een investering met jaarrente op basis van periodieke betalingen van een vast bedrag en een vaste rentevoet.
  • NPER: Berekent het aantal betalingsperioden voor een investering op basis van periodieke betalingen van een vast bedrag en een vaste rentevoet.
  • IBET: Berekent de verschuldigde rente voor een investering op basis van periodieke betalingen van een vast bedrag en een vaste rentevoet.
  • TOEK.WAARDE2: Berekent de toekomstige waarden van een hoofdsom op basis van een bepaalde reeks schommelende rentevoeten.
  • TW: Berekent de toekomstige waarde van een investering met jaarrente op basis van periodieke uitkeringen van een vast bedrag en een vaste rentevoet.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.