Functie PHI

De functie PHI retourneert de waarde van de dichtheidsfunctie voor een normale verdeling met een gemiddelde van 0 en een standaarddeviatie van 1, berekend met de formule .

Onderdelen van de functie PHI

PHI(x)

Onderdeel Beschrijving Opmerkingen
x De invoer voor de standaard normale verdelingsfunctie.

Voorbeeldformule

PHI(0,25)

Opmerkingen

Dit is een speciaal geval van de functie NORM.VERD, waarbij het gemiddelde 0 is, de standaarddeviatie 1 is, en 'cumulatief' onwaar is.

Voorbeelden

A B
1 Formule Resultaat
2 =PHI(0,5) 0,3520653268
3 =PHI(1) 0,2419707245
4 =PHI(1,5) 0,1295175957

Verwante functies

• STDEV: Berekent de standaarddeviatie op basis van een steekproef.
  • NORM.VERD: Retourneert de waarde van de normale verdelingsfunctie (of cumulatieve normale verdelingsfunctie) voor een waarde, gemiddelde en standaarddeviatie.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.