Funksjonen GAUSS

Funksjonen GAUSS returnerer sannsynligheten for at en tilfeldig variabel, hentet fra en normalfordeling, vil ligge mellom middelverdien og z-skåren over (eller under) middelverdien. Normalfordelingen er også kjent som Gauss-kurven, hvor denne funksjonen får navnet sitt fra.

Delene i en GAUSS-formel

GAUSS(z)

Del Beskrivelse Merknader
z Antallet standardavvik fra gjennomsnittet.
  • Parameteren representerer hvor langt unna gjennomsnittet en tilfeldig variabel kan falle.
  • En normalfordeling defineres av gjennomsnittet (μ) og standardavviket (z * σ).

Eksempelformler

GAUSS(1)

GAUSS(B2)

Merknader

• En negativ z-verdi fører til at Gauss(z) returnerer et negativt tall.
  • Når z bruker verdien i en annen celle (f.eks. «GAUSS(B2)»), returnerer funksjonen GAUSS 0 hvis det ikke finnes noen data i cellen.
  • Når du kaller GAUSS(z), er det det samme som å stille spørsmålet «hva er sannsynligheten for at et tilfeldig tall vil være mellom μ og standardavviket z * σ?»

Eksempler

A B C
1 Funksjon Resultat Kommentar
2 =GAUSS(1) 0,3413447461 Sannsynligheten for at en variabel ligger mellom gjennomsnittet og ett standardavvik over gjennomsnittet.
3 =GAUSS(-1) -0,3413447461 Sannsynligheten for at en variabel ligger mellom gjennomsnittet og ett standardavvik under gjennomsnittet. Vær oppmerksom på at resultatet er negativt.
4 =2*GAUSS(1) 0,6826894921 Sannsynligheten for at en variabel ligger innenfor ett standardavvik fra gjennomsnittet.

Beslektet funksjon

NORMALFORDELING (NORMDIST): Funksjonen NORMALFORDELING (NORMDIST) returnerer verdien av normalfordelingsfunksjonen (eller den kumulative normalfordelingsfunksjonen) for en angitt verdi og et angitt gjennomsnitt og standardavvik.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.