Functie AFRONDEN.BENEDEN.NAUWKEURIG (FLOOR.PRECISE)

De functie AFRONDEN.BENEDEN.NAUWKEURIG rondt een getal naar beneden af op het eerstvolgende gehele getal of veelvoud van de opgegeven significantie.

Onderdelen van de functie AFRONDEN.BENEDEN.NAUWKEURIG

AFRONDEN.BENEDEN.NAUWKEURIG(getal; [significantie])

Onderdeel Beschrijving

Opmerkingen

getal De waarde die naar beneden wordt afgerond op het eerstvolgende gehele getal of veelvoud van significantie.
significantie Het getal op wiens veelvoud 'getal' wordt afgerond.
  • Optioneel (standaard ingesteld op 1).
  • Het teken van deze waarde wordt genegeerd.

Voorbeeldformules

AFRONDEN.BENEDEN.NAUWKEURIG(-10,5; 1)

AFRONDEN.BENEDEN.NAUWKEURIG(96; 10)

AFRONDEN.BENEDEN.NAUWKEURIG(-23,25;0,1)

Opmerkingen

• Standaard worden positieve getallen met decimalen naar beneden afgerond op het eerstvolgende gehele getal. Het getal 4,8 wordt bijvoorbeeld afgerond op 4.
  • Negatieve getallen worden naar beneden afgerond (weg van nul). Het getal -4,8 wordt bijvoorbeeld afgerond op -5.

Voorbeelden

A B
1 Formule Resultaat
2 =AFRONDEN.BENEDEN.NAUWKEURIG(-10,5; 1) -11
3 =AFRONDEN.BENEDEN.NAUWKEURIG(96; 10) 90
4 =AFRONDEN.BENEDEN.NAUWKEURIG(-23,25; 0,1) -23,3

Verwante functies

• AFRONDEN.BENEDEN: Rondt een getal naar beneden af op het eerstvolgende gehele veelvoud van een opgegeven significantie.
  • AFRONDEN.BENEDEN.WISK: De functie AFRONDEN.BENEDEN.WISK rondt een getal naar beneden af ​​op het eerstvolgende gehele getal of een veelvoud van een opgegeven significantie. Negatieve getallen worden naar 0 toe of van 0 af afgerond, afhankelijk van de modus.
  • AFRONDEN.BOVEN: Rondt het opgegeven getal naar boven af op het eerstvolgende gehele veelvoud van een opgegeven significantie.
  • AFRONDEN.BOVEN.WISK: De functie AFRONDEN.BOVEN.WISK rondt een getal naar boven af op het eerstvolgende gehele getal of op het eerstvolgende veelvoud van een opgegeven significantie. De functie geeft ook aan of het getal naar 0 toe of van 0 af wordt afgerond, afhankelijk van de modus.
  • AFRONDEN.BOVEN.NAUWKEURIG:

De functie AFRONDEN.BOVEN.NAUWKEURIG rondt een getal naar boven af op het eerstvolgende gehele getal of veelvoud van een opgegeven significantie. Als het getal positief of negatief is, wordt het naar boven afgerond.

• AFRONDEN.NAAR.BENEDEN: Rondt een getal af op een bepaald aantal decimalen, waarbij altijd naar beneden wordt afgerond op de volgende geldige waarde.
  • AFRONDEN: Rondt een getal af op een bepaald aantal decimalen volgens de standaardregels.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.